Detta är mitt val

Solen håller på att stiga upp, det är upphåll och strax över 0-strecket. Det ser alltså ut att bli en härlig dag. Jag håller på att ta fram passande material inför morgondagens workshop hos ett företag här i Göteborg. Vi kommer att tala klädkoder, färger, personlighet och vad man bör tänka på när man vill skapa en garderob som fungerar hela arbetsveckan i deras yrke.
 
Kommer ni ihåg att jag hade ett inlägg för några dagar sedan med rubriken "Hur skulle du valt?" Tycke och smak varierar ju ifrån person till person. Vi har dessutom olika preferenser som vi utgår ifrån så därför finns det egentligen inget svart eller vitt förutom när det gäller passform. Om jag hade blivit rådfrågad hade jag ej valt denna halsduk som är på tok för stor och gör att hans hals försvinner. Jag tycker dock att materialet och mönstret bildar en fin kontrast till kavajen. Halsdukens färger matchar också kavajen riktigt bra. Bröstnäsduken är också för stor. Den uppmärksamme kan se att det blir en "bula" i bröstfickan och det ser ju lite tokigt ut. Tänk alltså på storlek även när ni väljer halsduk och bröstnäsduk. Jag hade inte heller valt en bröstnäsduk och skjorta som har sådana varma undertoner.
 
Jag fick frågan vid något tillfälle om alla stylister väljer ungefär likadana kläder. Det är ju en ganska intressant fråga. Även om man försöker se objektivt på en person man skall hitta kläder till så vore det konstigt om man inte också är lite färgad av sin egen stil, sina egna färger.

Bildkälla: https://www.facebook.com/pages/Parisian-Gentleman-the-french-voice-of-sartorial-excellence/116830841661701
 
 
 
 
Anonym:

Tror precis som du att man som stylist blir färgad av sin egen stil och överför/försöker överföra den till kunden. Även om stylisten tänker på snitt, färger, mönster så är de färgade. Har själv erfarenhet av det här och när jag anlitade henne som personalshopper så var det inte många klädesplagg som plockades fram som var min stil.

Svar: Tack för din intressanta kommentar
Elisabeth Bövik

Kommentera inlägget här: