Vet du din storlek

När jag har stilrådgivningar ingår alltid temat skala/storlek dvs hur stora mönster, detaljer på klädsel, örhängen, halsband, broscher, väskor eller andra accessoarer skall vara. Storleken hänger nämligen ihop med personens benstomme, längd och vikt. Den knallgula broschen på fotot är egentligen lite för stor för modellen men samtidigt är hon kreativt klädd och då fungerar det bra ändå. En kvinna med stor byst skall sätta fast sin brosch längre upp mot axeln för att inte göra bysten ännu större.
 
Här har ni några riktlinjer att gå efter men i stil- och färgspråket precis som i alla andra språk inga regler utan undantag. Om du tillhör den lilla skalan men åren givit dig lite pondus över magen välj en något större storlek. Är du lång och ståtlig bör storleken var större än om du lång och smal. 
 
Liten           (längd under 160 cm och skostorlek under 37)
Medel         (längd mellan 160-170 cm och skostorlek mellan 37-40)
Stor            (längd över 170 och skostorlek över 40)
 
Small: skira och nätta mönster, finstickat, finvävda tyger, jackor och koftor med små knappar och detaljer.
Large: stora mönster, grövre stickningar och tygkvaliteter, stora accessoarer, knappar och detaljer och undvik alltför kortklippta frisyrer.
Medel: när du står i provrummet blunda en kort stund, öppna sedan ögonen och notera var din blick hamnar först och om det är något i klädsel som sticker ut för mycket.
 
 
Bildkälla: Ralph Lauren
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: