Vita jeans

Det finns lika många kroppsformer som det finns människor. För ett ovant öga kan formerna se snarlika ut men för oss som är vana vid att titta på olika figurer är det lätt att se även små variationer. Jag vill poängtera att alla kroppsformer är precis lika vackra. Kvinnokroppen har under hela historien varit ett kärt mål för omformning beroende på vilka ideal som gällt. Från kurviga feminia kroppar till mycket magra modeller som vi är vana att se i dagens mode är steget dock väldigt långt.
 
Karl-Johan Persson, vd för H&M säger i en intervju i Metro att många modeller är för magra. Det är möjligt att vi kan vara med att genomföra en förändring, men det är en sådan jätteindustri. Han säger vidare att man börjar märka en tydligare trend vad gäller hållbarhetsfrågor. Han är också positiv till att sätta sig ned med andra företag och försöka hitta en fungerande modell för att skapa säkrare fabriker med vettiga minimilöner och att plagg som tillverkas där skulle förses med en speciell märkning/etikett. Det tycker jag låter som en alldeles utmärkt idé. När det gäller modellernas storlek tycker han att H&M har ett ansvar och att de några gånger haft alltför smala modeller.
 
 
Om man är smal och vill se fylligare ut eller är bred och vill få en smalare siluett finns det massor av små knep att ta till sig. När jag brukar säga att ett par lätt utställda byxor balanserar höftbredden ser många mycket skeptiska ut. Det ser nog 70-talets mycket vida ben framför sig. Jämför de två vita jeansen till vänster så ser ni skillnaden. Ett par jeans, oavsett färg, som har dragkedjor eller andra detaljer över höfterna breddar. Dragkedjorna på den uppförstorade bilden gör att höfterna och låren växer. Har man smala höfter och är bredare upptill är detta bra detaljer att leta efter. Är det tvärtom undviker man sådan. Ett par mörkare jeans ger alltid ett smalare intryck. Anser man sig själv vara för stor är en vit jeansjacka och ett par vita jeans matchat med en ljus topp inte så lämpligt.
 
 
Jeansen kommer ifrån net-a-porter.com
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: