Göm inte dina former

Med gårdagens och dagens inlägg vill jag tipsa er om alla detaljer i klädseln som kan lyfta eller sänka beroende på var de sitter. Mönster, färger, former betyder mycket när vi skall bygga upp en bra basgarderob. Ju mer vi funderar över dessa detaljer desto färre felköp gör vi något som är bra för vårt klädkonto men också för miljön eftersom vi slipper onödiga returer. Bra frågor att ställa sig är: vilken kroppsform har jag, vad är det jag vill klä fram, hur ser mina proportioner ut och vad är det jag vill balansera?
Enkelt uttryckt så kan man med hjälp av färger och mönster sätta fokus på olika kroppsdelar. Ju ljusare och klarare färger desto lättare faller våra ögon på dessa delar. Det behöver inte vara så märkvärdigt utan det räcker med ett par röda läppar för att omgivningens blickar dras till vårt ansikte. Vill vi förstora en kroppsdel kan vi alltså klä den i ett mönstrat plagg eller enbart använda oss av färger som exempelvis kritvitt, klarrött, äpplegrönt, cerise eller citrongult. Glansiga material som siden samt blanka väskor och skor drar ögonen till sig som ni kan se på den överesta bilden. Matta material och mjuka färger däremot har en förminskande effekt.
 
Jag tycker att det är snyggt med detaljer på kläder men om man är axelsmal och bredare nedtill och vill balansera sina proportioner är inte kjolen med sina glansiga dragkejdor optimal för figuren. Det verkar också som att de syns även om man har på sig kavajen. Det runda spännet på kavajen sticker också ut.
Den klara färgen på toppen drar verkligen blickarna till sig och är mycket bra om man vill klä fram ett område på kroppen. Dessutom är den mycket snygg tillsammans med alla gråa nyanser som vi kommer att få se mycket av i höst.
 
 Bildkälla: Pinterest
Kommentera inlägget här: