Efter kl 18

Det finns många gamla regler om klädkoder och färger som till viss del fortfarande lever kvar. De märkligaste tycker jag är att man inte kan mixa vissa färger med varandra som t.ex mörkblått och brunt. Man kan ju fråga sig varför och vem som kommit på något så tokigt och varför sedan alla hängde på. Orange och rosa, lila och rött är andra kombination som inte heller gick för sig vare sig i inredning eller klädsel.
Har ni funderat över varför herrar inte bör bära bruna skor efter kl 18? Detta hänger ihop med den tid då det var betydligt vanligare än idag att herrar bar kostym på kvällstid. Det går alldeles utmärkt att bära vilken färg man vill tillsammans med sin kostym eller annan ledigare klädsel både innan och efter kl 18 såvida man inte har fått inbjudan till festligheter med formell klädkod. Till en formell klädsel hör alltid svarta skor.
Om ni skall köpa nya skor till våren är mitt tips att kolla färgen på er väska som ni ofta bär med er till jobbet. Det ger ett bra intryck om man inte bär alltför många nyanser på sin klädsel i affärssammanhang. Skor och väska i snarlika nyanser ser snyggt ut vare sig man har en casual stil eller ej. Det viktigaste av allt är att alla skinnskor skall vara putsade riktigt noggrannt. Smutsiga skor sänker en i övrigt oklanderlig klädsel.
 
 
 
 
 Bildkälla Men's fashion hub
Kommentera inlägget här: