Hur bygger man en bra basgarderob?

Vi använder endast ca 20% av de kläder vi köper. I en artikel i Göteborg-Posten den 8 okt 2014 kan man läsa att göteborgarna köper 15 kg nya kläder varje år och att åtta kg av dessa slängs i soporna under motsvarande period. Kläderna är inte trasiga utan ägaren har bara tröttnat på dem.
För att försöka komma till rätta med detta är det bra med en djupdykning i garderoben. Sortera ut allt som inte använts under det senaste året och fråga dig själv varför plaggen blivit hängande. Är det t.ex svårt att kombinera med dina andra plagg, sitter de inte riktigt bra, är du osäker på om färgerna passar etc. Sannolikheten att du kommer att behöva dessa plagg i framtiden är liten så lägg dem i en hög som du sedan kan sälja eller skänka till välgörenhet.
När du gjort denna rensning är det mycket lättare att se vilka kläder som verkligen behövs och risken för impulsköp blir mindre. Det är heller inte så dumt att fota plaggen du hängt tillbaka med mobilen för då ser du direkt vad du behöver komplettera med i klädväg.
Vad skall basgarderoben bestå av? Det beror naturligtvis på vad man fyller sina dagar med.
Det första kollaget, som jag lånat ifrån Pinterest, visar en lämplig bas för den som arbetar på kontor. Det andra kollaget gjorde jag för en kvinna som jobbade som pedagog men också arbetade med försäljning. Dessa kläder kommer ifrån Lindex.
Lägg pengarna på kvalitet istället för kvantitet och pimpa med smycken och andra accessoarer när du skall iväg på något trevligt efter jobbet.
Behöver du hjälp och tips boka en färg- och/eller stilrådgivning, garderobrensning eller shoppinghjälp. Se min hemsida se www.colorme.se.
 
 
 
Kommentera inlägget här: