Hur matchar man strumpor och skor frågade en manlig elev

Det är endast när det gäller klädsel till högtidliga tillfällen eller formell businessklädsel som det finns regler hur skor och strumpor skall matchas. Om man är mycket noga med att ge ett välklätt intryck bör man också välja rätt skomodell till rätt klädsel. Ju finare tyg din konstym har desto mer formell bör din skomodell vara för att ge ett sobert intryck.
För alla andra tillfällen tycker jag man kan välja det man själv tycker är snyggt vare sig man föredrar enfärgat eller förgglada mönster.Visst är skorna och strumporna på bild nr tre ifrån Paul Stuart riktigt snygga. En del väljer att matcha färgen på strumpan, byxan och skon vilket är en fördel för alla som visuellt vill skapa längre ben. Till en svart sko tycker jag oftast att en mörk strumpa passar bättre än en riktigt färglad. Jag har också sett att vissa herrar matchar sockorna med slipsen vilket kan vara trevligt om man är mer kreativt lagd.
Ett "måste" är att bära 3/4 långa strumpor vid alla formella och mycket viktiga möten. Det vore ju synd om en glipa mellan byxben och skon naggar din auktoritet i kanten för visst är det så att vi småler när vi ser den andra bilden.
Mannen i svart kavaj, vit skjorta, svart slips och ljusgrå byxor har valt svarta skor vilket ger ett bra intryck. Till denna klädsel hade jag inte rekommenderat en strumpa med färgglada mönster eftersom den hade blivit det enda i hans klädsel med färg och då dragit blickarna till sig. Till bruna skor och udda byxor eller jeans tycker jag är snygg och personligt med färgglada strumpor.
Vilken färg du än väljer så är skoputsningen lika viktig och naturligtvis är vita tubsockor helt otänkbart. Hur många av er följer förresten regeln att inte bära bruna skor efter kl 18.00?
 
 

Den första bilden kommer ifrån Pinterest. Bild nr 2 Colour Me beautiful. Bild nr 3 ifrån Paul Stuart
Anonym:

Hej. Jag hittade ett par jättefina Ecco promenadsko i brun nubuck och jag har ofta mörkblå jeans.
Vilken färg passar till när det kommer till sockar/strumpor?

Tack på förhand!

Gun-Britt

Svar: God morgon Gun-Britt!Tack för din fråga. Brunt och marinblått är snyggt tillsammans. Det finns egentligen inga regler när det gäller färgmatchning av sockor och skor förutom när man talar om formell klädsel för herrar.
Vill du förlänga benen skulle jag välja ett par sockor ton i ton med byxan men varför inte satsa på ett par mönstrade sockor med i härlig färg istället där den blåa färgen återkommer i mönstret. Det blir man glad av. Steps dvs sockor som inte syns är också ett alternativ nu i sommartider.
Så med andra ord är det fritt fram att välja det som du själv känner mest för.
Vore kul att veta hur du kommer att matcha dina nya skor med dina jeans.
Önskar dig en trevlig torsdag
Soliga hälsningar
Elisabeth
Elisabeth Bövik

Kommentera inlägget här: