Förstärker din klädsel ditt budskap?

När man exempelvis skall  hålla en föreläsning vill man naturligtvis att åhörarna skall lyssna uppmärksamt och förhoppningsvis tycka att ämnet är intressant, spännande eller kul.
Naturligtvis är föreläsarens kompetens väldigt viktig men man skall inte underskatta klädernas betydelselse när det gäller att fånga publikens intresse. Kläder har sedan urminnes tider varit ett sätt att visa makt och social härkomst. Det är lätt att tro att det är annorlunda idag men alla vill vi väl vara tydliga med vad vi utstrålar när det gäller vårt arbete och då är den personliga stilen, kläderna accessoarerna bra verktyg.
Utsidan påverkar också vår självkänsla och därigenom också vårt kroppspråk. Det blir lättare för oss att leva upp till åhörarnas förväntingar när vi känner oss trygga och snygga i våra kläder.
Innan du skall göra något riktigt viktigt som att söka arbete, börja på en ny arbetsplats eller hålla en föreläsning fundera över följande:
  • Vad vill du förmedla?
  • Förstärker din klädsel ditt buskapet eller finns det någon detalj som distraherar för mycket?
  • Vilka signaler sänder du ut med din utsida?
Om du tycker att klädvalet är svårt välj en relativt klassisk stil i någorlunda neutrala färger som den som Anna bär på bilderna för då brukar man oftast hamna rätt. Tänk på att kläderna talar!
 

 
Mer information om workshop och utbildningar för företag hittar du på min hemsida www.colorme.se.
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kategori:
Kommentera inlägget här: