Testa fram ditt eget färgspråk genom att titta på bilderna och besvara frågorna!

Jag fick frågan Hur skall jag kombinera mina färger så att det ser snyggt ut? Vad som ser snyggt ut för någon kan se rörigt ut för någon annan. En del älskar att mixa starka färger och skapa stora kontraster vilket får andra att kippa efter andan. Det är vår inre personlighet som styr vad som vi anser vara harmoniskt och behagligt. I pastellfärger tolkar många av oss in lugn och ro medan andra kanske kopplar ihop klara färger med glädje och kärlek. Varje människa har alltså ett eget personligt färgspråk eller personliga färgpreferenser som vi håller oss till utan att vi dagligen fördjupar oss i detta såvida vi inte har ett yrke som kräver stora färgkunskaper.
Genom att titta på bilderna nedanför skulle ni kunna testa ert eget färgspråk. Här finns allt i färgväg som ni behöver veta dvs olika undertoner, djuphet och kontrast eller mjukhet.
  • Vilken eller vilka av dessa buketter skulle ni vilja köpa med er och placera i en vas i just ert hem?
  • Faller ni för det kontrastrika färgspårket?
  • Eller föredrar ni den mjuka, milda och pudriga känsla hos de ljusrosa rosorna?
  • Skulle ni kanske också kunna tänka er att köpa två olika buketter av rosor och sätta dessa tillsammans i en stor vacker vas?
  • Vilka skulle ni då välja?
  • Finns det någon färgkombination av dessa rosor ni absolut inte kan tänka er?

Färgerna förändras naturligtvis också på grund av omgivningens ljus och andra färger i närheten men det är inget vi behöver fördjupa oss i för denna test. För att återkomma till frågan så vill jag med mina bilder få er att fundera över vilka färger och kombinationer som skapar en behaglig känsla hos er men lika viktigt är att ni noterar det ni inte gillar alls och kanske rent av anser vara fult. Titta på mina foton eller fota av med mobilen och anteckna vad ni tycker och tänker. På samma sätt kan man sedan göra med kläderna i garderoben eller med textiler i er inredning. Ser ni något mönster i era färgval? De färger vi tycker om brukar vi upprepa och det är sällan förekommande att vi repeterar färger vi inte gillar så mycket.
 
Lycka till med testen. tack för alla era kommentarer och njut av en fin helg!
 
Kommentera inlägget här: