Handla smart på rean

Nu i reatider är det lätt hänt att shoppa något för att det var så billigt. Ställer därför samma fråga till er som jag brukar göra under mina föreläsningar och rådgivningar: kommer ni ihåg vilka plagg som finns i er garderob?
För att minnas vad som gömmer sig på hyllorna är mitt tips att ni fotar garderoben och sparar bilderna i mobilen. När ni sedan strosar runt i butikerna och hittar något som ni tror att ni inte kan leva utan tittar ni bara på garderobsbilderna i mobilen och ser hur det nya plagget stämmer kombinationsmässigt.
 
  • Passar reafyndet endast tillsammans med ett befintligt plagg blir det troligtvis ett oanvänt udda-plagg.
  • Ett plagg som kan kombineras med två andra plagg är inte heller en bra investering.
  • Om det däremot kan matchas med tre eller ännu fler plagg kan man tala om ett riktigt reafynd.
Kläder eller prylar som man inte köper är ju en besparing och dessa pengar kan ni sedan lägga på det dyrare drömplagget som ni ansåg att ni inte hade råd med. Summera alla "icke köp" under ett par månaders tid och se hur mycket pengar ni sparat genom att tänka smart och klokt.
 
Som ni ser på bilden så hänger krokarna på hängarna åt samma håll. Om ni under en tid hänger in de plagg ni använder med krokarna åt motsatt håll kommer ni att märka vilka plagg som är era favoriter och vilka som bara hänger och tar plats.
 
Kommentera inlägget här: