17 min per dag betyder 103 timmar eller drygt fyra dygn per år!

Varje morgon spenderar många kvinnor 17 minuter för att välja kläder inför dagen. Det kanske inte låter så mycket men om man summerar dessa minuter blir det 103 timmar eller drygt 4 dygn på ett år. Varför det tar så mycket av många kvinnors morgontid beror troligtvis på att de har för många udda plagg som är svåra att kombinera. Det beror säkert också på att många är vilsna när det kommer till färger. Man vill sticka ut på ett positivt sätt i en härlig färg men vet inte vad man skall satsa på. Garderoben kanske också innehåller kläder med många olika detaljer som inte heller matchar. Material, detaljer, mönster och former är också sådant som kan göra klädlivet jobbigt och speciellt på morgonen då tiden verkar gå snabbare än normalt. Under mina rådgivningar har jag också sett flera exempel på att kunden köpt ett plagg bara för att en väninna eller kollega bar något som man tyckte var så snygg.
Vad säger ni om att försöka minimera tiden till fem minuter? Tänk vilken tidsbesparing det skulle bli per år, hur bra det skulle vara för plånboken och dessutom vilken besparing det skulle innebära för vår miljö.
I korthet:
  • plocka ur precis allt som finns i din garderob och torka ur riktigt noga.
  • bra tid nu innan innan det är dags för höstplaggen.
  • de plagg som du inte använt på väldigt länge lägger du undan. Det räcker att titta på det damm som samlats på galgen för att förstå att plagget inte tillhör dina favoriter.
  • vädra och om det behövs tvätta din favoritplagg eller lämna in på kemtvätt.
  • kolla detaljerna på dina plagg för att förstå vilken som är din egentliga favoritstil. Har du plagg med många olika detaljer kanske det är dag att se över din stilpersonlighet.
  • har du svårt att hitta den röda tråden bland färger, detaljer, stilar i din garderob bland boka en tid hos mig eller hos någon av mina kollego
Du är också välkommen till någon av mina workshops under hösten
  • I Lysekil startar vi den 14 september igenom Studiefrämjandet / Vuxenskolans regi https://www.sv.se/avdelningar/sv-vast/kurser/gor-om-mig-farglara-stil-och-modetips-47541/
  • Hos ABF kör vi en helg den 30.9-1.10
  • https://www.abf.se/Distrikt-och-avdelningar/ABF-Goteborg/Kurser-och-studiecirklar/Design-inredning-tradgard/Bli-din-egen-stylist-Helgkurs-lordag-sondag-30-september-1-oktober/
  • Jag har också egna workshops i min studie. Är ni mellan 6-9 personer kontakta mig så skräddarsyr vi en workshop för just er grupp.
Följande fina rader fick jag av en kund som jag haft nyligen:
Tack vare dig var det mycket lättare än vanligt att packa väskan! Försökte minimera antalet plagg o tog sånt som kunde kombineras på olika sätt. Packade också ned mitt färgglada halsband. Jag kände mig riktigt fin och är så glad att du gett mig inspiration!
Kommentera inlägget här: