För de allra flesta av oss förändras färger över tid!

Jag hade en färgrådgivning igår och då fick jag åter en gång bekräftelse på att färger förändras över tid vilket också min kund förstod. Hon hade låtit sitt gråa hår bli synligare och hade en ganska kort frisyr. Hon är en mycket snygg och trevlig kvinna. "Peppar- och salt" kallar vi denna mixa och mörkt och grått. När vi börjar få gråa stänk i håret, hudens gyllene toner blir kallare och ögonens glans inte lika intensiv som när vi var yngre behöver vi tänka på att uppdatera våra klädfärger. 
Om ni t.ex gjorde en färgrådgivning för 15-20 har troligtvis den färgpaletten ni tillhörde då förändrats. En mycket trevlig kvinna som jag hade i min studio på färg och stil i våras sökte egentligen hjälp med stilen. När jag såg färgerna på de kläder hon hade på sig och de hon med sig i väskan stod det dock helt klart för mig att det var färgerna vid borde titta på i första hand. Hennes gamla färgkarta visade mjuka färger med varma undertoner. Men när hon sedan satt framför spegeln och vi testade de nya färgerna kunde hon med egna ögon se att det var färger med kallare undertoner som hon skulle välja nu och framöver. De varma beiga, bruna, olivgröna och tomatröda färgerna fick alltså ge plats åt många blåa toner, rosa, kalla gröna nyanser och ljuvliga hallonröda färger. Det var underbart att se hennes glädje över alla sina nya färger. Hon sa att hon inte kunnat drömma om att hon klädde så bra i många blåa nyanser.
 
Bilderna har jag lånat ifrån Pinterest och vackra Elizabeth Taylor är ett fint exempel på att våra egenfärger förändras över tid.
Kommentera inlägget här: