Preppy är en av mina absoluta favoriter bland herrstilar

Igår besvarade jag en fråga ifrån en kvinna som ville ha tips på hur man klär sig casual men ändå chict när man kommer hem efter jobbet.
Idag handlar det om herrar som är nedklädda men på ett snyggt sätt. Jag har många gånger tidigare skrivit om preppystilen den som vi förknippar med f.d presidenten John F Kennedy.
 
Preppy, som betyder förberedande, är en förkortning av preparatory som kommer från preparatory school. Stilen uppstod vid några cooleges och internat där välbärgade ungdomar studerat innan det var dags att söka till univsitetet.
Preppy är en välskräddad blandning mellan klassiska sportplagg som collegetröjor, chinos, buttondown-skjortor, clubslips, pennyloafers och en formellare kavajstil med klubblazer (med emblem), grå flanellkostymer. Som ni sitter inte kläderna alls lika tight utan snittet ger möjlighet till rörelse. Denna stil tycker jag personligen är mycket snygg och ett stort plus är att den passar herrar i alla åldrar. Ralph Lauren, Gant och Morris är tre klädmärken med preppy-koll.
Mer om preppy kan du läsa i denn artikel ifrån Philip Conradsson hos King
 
Önskar er en härlig helg ifrån ett soligt och vårlikt Göteborg!
 
 
Kommentera inlägget här: