Rosa och rött vårens stora it-färger

Idag ser jag att Damernas Värld har ett inlägg om rosa och rött denna färgkombination som förra generationen ansåg förfärlig. Andra omöjliga färgkombinationer  var röd/orange, orange/rosa, marinblått/svart, brunt/svart m. fl. Vad tycker du om kombinationen rött och rosa?
Foto: Blair Eadie, Atlantic-Pacific
i förrgår var det ju Alla Hjärtans Dag och den förknippar vi naturligtvis med rött. Skyltfönstren och modemagasin är fyllda med alla nyanser av rött från den isigaste ljusrosa till den rikigt djupröda  - passionens, romantikens och kärlekens färger. Från att ha varit en s.k omöjlig färgkombination kan vi allt oftare se rött och rosa tillsammans. Ur ett färgteoretiskt perspektiv "skär" de sig med varandra men om man väljer nyanser med lite eftertanke kan det vara en tydlig stilmarkering.
 
Färgblock - Det mesta djärva sättet att använda kombinationen rött och rosa är antaglien som färblock. En röd kjol med en rosa topp, eller tvärtom, kommer att få dig att sticka ut från mängden. Du behöver inte så mycket mer för att skapa en komplett look. Är du dessutom dramatiskt lagt och vill sticka ut skall du testa det här!
 
Diskreta nyanser - Rött och rosa förknippar de flesta av oss med starka färger – chockrosa och brandbilsrött – men du kan självklart jobba med de mer nedtonade varianterna av dessa kulörer. Puderrosa fungerar speciellt fint för dig med Ljus färgpersonlighet och blir underbart tillsammans med en fyllig Geranium-röd (som du ser till att bära på underkroppen för att hålla det ljust runt ditt ansikte).
 
Accessoarer - En väska, ett par skor, ett skärp eller ett iögonfallande halsband i rött eller rosa fungerar utmärkt för att ge din outfit en klick färg. Överväg speciellt att satsa på en röd handväska – den skapar ett omedelbart intresse och ger liv till en monokrom look.
 
Mönster - Mönster är ett enkelt och roligt sätt att lägga till olika färger i garderoben. Testa blommigt eller ett mönster i orientalisk stil; satsa på toner av rött och rosa tillsammans med andra kulörer från din palett – ett perfekt val för dig som älskar mönster.
 
Sätt fingret på det! - Det absolut enklaste sättet att låta färgerna blomma… byt färg på ditt nagellack! Rosa och rött är båda två klassiska val för naglarna och kan ger dig en fin men diskret färgklick (och nagellacket kan ju dessutom matchas med ett läppstift som binder ihop hela outfiten). När det gäller läppstift så tänk på att en kall röd färg på läpparna skär sig mot en varmröd topp och tvärtom.
 
Mer inspiration - hittar du här på colourmebeautiful.se anslagssida på Pinterest.
 
Enligt SMHI har vi fått meteorologisk vår så snart är det dags att klä sig i lättare och ljusare kläder. Tycker du att det är svårt att välja nyanser som du känner dig snygg och välklädd i är du välkommen till mig www.colorme.se eller till någon av mina kollegor som finns runt om i landet som du hittar här hos Colour Me Beautiful
 
Byxor och kappa kommer ifrån Zara. Jag älskar denna färgkombination.
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: