Vi är nog inte alltid medvetna om att vi följer många oskriva regler.

Det är oerhört intressant att studera dräkthistoria och att se hur människan i alla tider har styrts av olika skönhetsideal som uppstått under olika epoker. En av de vanligaste frågorna jag får när jag har föreläsningar, workshop, rådgivningar är "skall jag ha guld eller silver" och vilka mönster kan jag kombinera. Svaret på dessa och många fler kan ni läsa i denna artikel i elle.se
Vissa regler vet jag varifrån de stammar för de kan länkas lång tillbaka i den men andra har jag bara hört sedan barnsben. Vad är era åsikter om dessa?
 
 
STORARTAT!:

Vild mönsterblandning, som på översta bilden, har jag svårt för. Det ger ett sådant rörigt intryck tycker jag- Lite försiktigare. kanske att blanda randigt och prickigt är mer OK. Sedan gillar jag inte att blanda alldeles för många färger heller.-
Men det är ju jag!

Guld och silver kan vara väldigt fint att blanda - det gör jag själv ibland - men jag tycker allra bäst om silver (antagligen för att jag klär bäst i det.).

Svar: Tack för ditt inlägg Storartat.Personligen har jag också svårt för att mixa för många mönster och färger. Föredrar det lite mer minimalistiska intrycket.
Mina armband är i guld och min klocka i silvermetall så jag mixar också dessa metallfärger. Men när det gäller stora halsband/bijouterier eller örhängen så väljer jag alltid silverfärgade.
Elisabeth Bövik

Kommentera inlägget här: