Dags att klippa av jeansen?

Shorts ger sommar- och semestervibbar! Men när solen gassar och temperaturen stiger är det även frestande för många att klä sig i shorts, t-shirt och sandaler till kontoret.
Men hur är det egentligen med denna klädsel? Passar den verkligen på jobbet och i stadsmiljö?
Komplexa frågor och inte enkelt att svara vare sig ja eller nej. Dels beror det på att tillfället ifråga, var vi befinner oss och sist men inte minst hur vi bär shorts.
 
  • Om företaget tillåter shorts på kontoret tänk då på att välja en dressad modell av god kvalitet med en längd som slutar strax ovanför knähöjd. Välj cleana och avskalade modeller i en neutral färg. Marinblått är bättre än vitt. Ett bälte ger ett klätt intryck om man nu kan tala om "klätt" när det gäller plagg som shorts.
  • Till shortsen bär du en långärmad skjorta med uppkavlade ärmar eller en snygg pikétröja. Vill du bära kavaj skall det vara en avslappnad modell, utan uppbyggda axlar i material som t.ex bomull eller ylle.
  • Snygga skor utan uppstickande strumpor.
  • UNDVIK: sladdriga modeller på shorts och t-shirt och naturligtvis också sandaler med nakna fötter. Avklippta jeans som fransat sig är också olämpligt.
Ju fler människor vi träffar på kontoret desto större anledning att verkligen ställa oss frågan om shorts är ett lämpligt plagg. Även om vi själva inte har bokat in något möte just den dagen kanske våra medarbetare har kunder på besök som inte gillar vårt val av klädsel.
Jag är född i ett samhälle dit människor vallfärdar på sin semester och det har hänt mer än en gång att både damer och herrar varit på tok för lättklädda i samhällets butiker vilket är direkt opassande och mycket ofräscht.
 

 
 
 Det skulle vara väldigt intressant att höra era åsikter om shortsen vara eller icke vara på kontor och i stadsmiljö. 
Kommentera inlägget här: