Enklaste sättet att skapa en personlig och elegant stil!

En liten detalj i klädseln som har en stor effekt. Men även en liten detalj som bröstnäsduk kan orsaka diskussioner och frågor som; när passar den, hur skall den vikas, vilka färger skall jag välja, skall den matcha slipsen.
Photo cred: Pinterest
En bröstnäsduk, näsduk, pochette, hanky eller vad du nu väljer att kalla denna detalj passar varje gång du bär kavaj och den är alltså inte förbunden med kostym och slips. Pochette kommer ifrån franskan och betyder ficka. Men vi använder också pochette när vi talar om en liten handväska.
Hur du skall vika din näsduk ser du på denna video. Ta dig några minuter och träna så att vikningen sitter riktigt bra för detta är det enklaste och lättaste sättet att skapa en personlig och elegant stil.
 
 Photo cred: Pinterest
Alla färger fungerar i princip men undvik att köpa ett set med slips och näsduk i exakt samma material och mönster. Det ser trist och opersonligt ut och då försvinner charmen och det intressanta färg- och mönsterintrycket du vll skapa. Konsten att mixa mönster och färger beror helt enkelt på den personliga känslan för stil så välj det mönster och färger som du själv gillar och visst kan man ha en rutig näsduk till en rutig skjorta. Det är endast du själv som bestämmer vad som passar eller inte passar. Vit näsduk till vit skjorta, marinblå clubblazer och randig klassisk slips är en kombination som den klassiska mannen tycker om. En lätt mönstrad kostym, diskret mönstrad skjorta, mönstrad slips och näsduk med mönster fungerar alldeles utmärkt för en man med en lätt dramatisk stil. Tänk på att det inte finns några bestämda regler förutom när du bär högtidsdräkt.
 

 
 
 Photo cred: Pinterest
 
Kommentera inlägget här: