Masterpieces

När jag var på NK för några dagar sedan fick jag en broschyr ifrån Corneliani och på broschyrens första blad kan man läsa Man as a masterpiece. Detta uttryck brukar man väl oftast använda om målningar och konstverk. Jag tycker att fint  skräddade kläder också kan benämnas som mästerverk.
Rockar för herrar har hämtat sin inspiration långt tillbaka i tiden och många har sina förlagor inom krigsindustrin. Speciellt dubbelknäppta rockar med knappförsedda axelklaffar har varit vanliga ytterplagg för soldater. Tänk på den klassiska Burberry trenchen som användes av många officerare under första världskriget.
Vare sig man ska köpa en  Corneliani eller ett billigare märke är det ganska bra att fundera över modellen, färgen och materialet. En kamelfärgad ytterrock är mycket snyggt men samtidigt väldigt opraktiskt på våra breddgrader. En dubbelknäppt rock ger ett mer formellt intryck. En sådan modell passar bättre på en lite smalare man. Har man lite pondus över magen prova hellre en  enkelknäppt modell. En rock med pälskrage ger ett vintrigt intryck. Päls är trendigt i år men också klassiskt och tidlöst. Har ni ett kostym-jobb behöver ni två ytterplagg. Har ni tänkt på att det är just med ytterkläderna som vi gör det första intrycket under den kallare årstiden. Titta på ytterkläderna i dagsljus, se om det finns fläckar, om det fattas knappar eller om det hänger lösa trådar som man får klippa bort. Detta är första inlägget per mobil så jag håller tummarna att det med lite välvilja kan kallas masterpiece.