Kan man gå så långt som att konstatera att någon inte passar i blommig eller randigt? Eller gäller analyserna oftast bara färgnyanser?

En intressant fråga jag fått av en följare. Svaret blev detta blogginlägg. Är det fler som har frågor är ni så välkomna att höra av er.
Det kanske låter märkligt men man kan verkligen konstatera att vissa människor passar bättre i blommigt än i randigt. En del har väldigt svårt för mönstrade plagg medan andra inte kan få nog av färger, mönster och detaljer..
De stilar som ligger längst ifrån varandra av de sex basstilar som vi brukar använda oss av i styling är den romantiska och den dramatiska. Den romantiskt lagda kvinnan har oftast en figur med kvinnliga former, Denna kvinnliga mjukhet återkommer också i hennes drag och frisyr. För att inte förta hennes kvinnlighet bör hon välja en mjukare färgskala och mönster med rundade former som t.ex blommigt, prickigt etc. Det är också viktigt att hennes figur kläs fram i mjuka material som siden, ull, finstickat, chiffong, jersey och bomull. Hon bör undvika grafiska och randiga mönster och även stela och oföljsamma material.
En kvinna med rakare kroppsform och kantigare drag passar bättre i mönster med skarpa kanter då dessa balanserar hennes figur. Hennes dramatiskt lagda insida kläs fram med starka färgkontraster, spännande accessoarer och mönster med statement, som är så trendigt just denna säsong. Hennes coolare stil och starka kontrastfärger förstärker hennes insida och hjälper henne bli synlig och skapa den uppmärksamhet som hon älskar att få.
Hur ologiskt det än kan låta så hänger våra färger, personlighet och kroppsform närmare samman än man tror. Alla människor är lika vackra men det handlar att lyfta fram, förstärka eller tona ned med hjälp av färger, former, material och accessoarer så att alla får chans att göra det bästa utav sig själv och sina egna förutsättningar.
Färger, stilpersonlighet, mönster, kroppsformer, hur man shoppar smart, hur man bygger en bra basgarderob, hur man undviker felköp ingår i mina workshops. Att vi alltid har väldigt kul är en härlig bonus. Säsongens sista workshop är över men till hösten kan du "Förändra din stil" (grundkurs) i Hunnebostrand helgen 6-7 oktober. Här är anmälningenlänken. OBS! Priset kan förändras något då lokalhyran inte är fastlagd ännu. https://www.sv.se/avdelningar/sv-vast/kurser/vill-du-forandra-din-stil-med-farglara-och-modetips-55765/
I Göteborg kör vi "Bli din egen sytlist" den 27-28 oktober men anmälningslänken läggs ut den 21 juni, I Henån finns jag den 20-21 och anmäler er gör ni via denna länk
https://www.sv.se/avdelningar/sv-vast/kurser/vill-du-forandra-din-stil-med-farglara-och-modetips-56132/