Klädd för sommardagar på kontoret!

Det är faktiskt lättare att klä sig inför arbetsdagen under den kallare årstiden än det är under varma sommardagar. Under det senaste årtiondet har klädkoderna visserligen lättats upp som tur är och det har blivit lättare att ge uttryck för sin personliga stil men också lättare att göra fel. Ju fler människor man träffar under sin arbetsdag desto viktigare är det att tänka på sin klädsel. Hur vi klär oss påverkar hur andra människors ser på oss och på företaget. Man bör inte vara för uppklädd på jobbet men inte heller visa för mycket hud. 
 
I ett av mina senaste inlägg skrev jag om männens sommararbetsklädsel men även vi kvinnor behöver tänka igenom vårt klädval under varma sommardagar. Under årens lopp har jag mött många elever i olika åldrar och haft chans att fråga dem vad anser vara lämplig klädsel i butiker och på kontor när solen gassar och det är mycket varmt. Det är väldigt få, om ens någon, som tyckt att det är snyggt och trevligt att t.ex bli expedierad av en tjej eller kvinna som inte tänkt igenom sitt klädval riktigt noga. En kommentar som jag minns är: det känns inte fräscht och det är genant om någon visar upp för mycket. Att inte visa för mycket hud är en fråga om hänsyn och respekt gentemot kunder och kollegor.
Kvinnor bör alltså undvika: 
Superkorta shorts och kjolar samt tunna, transparanta toppar och blusar samt klänningar och överdelar med djupa urringningar. Tänk också på pedikyren under sommaren när fötterna kanske blir synliga i skor och sandaletter med öppen tå.
Tips för kvinnor i butik och på kontor som saknar klädkod:
  • Med ett par klänningar, några kjolar, ett par byxor, hela och rena jeans som kan kombineras med snygga toppar och blusar och en tunn kavaj eller finstickad kofta kommer man långt med. Välj sköna och lätta naturmaterial som bomull, siden och linne i ljusa färger för de håller dig sval under de varma sommardagarna.
  • Ha med dig en liten kofta för det kan blir kyligt när air condition går för fullt. 
  • För kvinnor finns det massor av olika skomodeller att välja bland. Har man svårt för högklackat finns det ballerina i många härliga färger.
 Samtliga bilder har jag hittat på Pinterest.