Gör kläderna mannen?

 
GÖR KLÄDERNA MANNEN?

Att kläderna gör mannen har jag ju fått många bevis för under mina dräktstudier. Från antiken till medeltiden var det dock inte lätt att skilja könen åt. Ser ni två liknande figurer på ett porträtt så är den figuren som bär lång klänning en kvinna.

Man behöver inte slå knut på sig själv för att skapa en snygg stil. Vill bara nämna att 55% av det första intrycket har med vårt utseende, kroppsspråk, kläder och framtoning att göra. Vare sig vi vill det eller ej så blir vi bedömda utifrån ifrån det yttre den första gången vi träffar en för oss okänd person.

Man skall visserligen inte överdriva den betydelse som kläderna har men heller inte anse att det endast är ytligt och därmed oviktigt. Kläderna har också en annan funktion. De bidrar till att stärka vårt självförtroende vilket får oss att bli tryggare vid en presentation.

Mannen på bilden har en snygg stil. På grund av lystern på slipsen och halsduken förstår man att hans accessoarer är av hög kvalitet. De kommer att hålla länge. Hållbart mode.

Han har också hittat den där sköna balansen mellan det uppklällda och nedtonade. Jag gillar hans eleganta och nonchalanta stil.

Skall du iväg på något viktigt vare sig det gäller jobbet eller privat gör det bästa av dina egna fina förutsättningar.