De skarpaste personliga varumärkena är inte slavar under trender!

Det är alltså inte i antalet plagg som vi skapar vårt bästa jag utan i ett fåtal plagg som klär fram vår insidas kompetens på det bästa sätt och att vi är gångbara i den kontext vi befinner oss i eller vill ha tillgång till. Kvalité istället för kvantitet, klassiskt snitt som håller över tid istället för nyaste trenderna och att det skall rymmas i den budget man har. De skall också kännas bekväma att bära för att inte störa vårt kroppsspråk. Det kan tyckas trist för den som har svårt att motstå nyhetens behag men är i det långa loppet en god investering. Känns den klassiska sidan för enkel addera färg, detaljer, mönster och accessoarer - men med måtta när det handlar om att vässa den personligt jobbstilen.

Det är nämligen i det strukturerade som våra tankebanor förändras. Forskare i USA gjorde en studie som visar att kostymbärare känner sig mer mäktiga, vilket får dem att tänka i större banor istället för att fastna i detaljer. Det vill säga att en kostym genererar mer abstrakt tänkande och mindre konkret vilket förändrar hur vi ser på världen enligt psykolog Abraham Rutchick från California state Universitet enligt science Alert.
Att bära kostym förändrar alltså hur vår hjärna jobbar.

Ju viktigare uppdrag vi står inför ju bättre fokus fordras och desto viktigare är det att klä upp sig för att hjälpa hjärnan att bli mer fokuserad.


Det andra experimentet gick ut på att studenter skulle dyka upp i kostym innan de genomgick en kognitiv test. Resultatet var tydligt – studenterna som bar kostym tänkte i större banor. Forskare menar också att effekten blir densamma oavsett hur länge vi burit vår kostym. Forskarnas slutsats är att det dagliga valet av klädsel påverkar kognitionen och hur man tolkar objekt, människor och händelser.

En trevlig fredag och helg till er alla!