Tips när du skall shoppa solglasögon

Vid den här tiden på året är nog solglasögonen vår vikigaste accessoar. Naturligtvis är det viktigt att man köper ett par som verkligen skyddar ögon för solens starka strålar. Den som visats mycket på havet och på granitklipporna som reflekterar ljuset bör skydda sin ögon extra noga.
Det finns ju en uppsjö av olika modeller, storlekar, färger och former att välja bland så hur hittar man det bästa paret? Jag har satt ihop en guide med tips hur du hittar solglasögon som passar din ansiktsform. Men tänk också på att din stilpersonlighet och dina egna färger är viktiga.
När du skall avgöra vilken ansiktsform du har är det bra om du sätter upp håret i en hästsvans så att du ser hela ansiktet tydligt. Titta noga på ditt ansikte i spegeln och se vilken av de sex olika formerna som stämmer bäst överens med ditt eget ansikte.
Rund. Bredd och längd är ungefär den samma t.ex Emma Stone.
Kvadratisk. Definierad haka och bred panna som t.ex Jennifer Aniston.
Oval. Balanserad ansiktsform där hakan som är något smalare än pannan t.ex Julia Roberts.
Omvänd Triangel. Pannan är betydligt bredare än hakan t.ex Reece Witherspoon.
Rektangel. Kindbenen, pannan, och käken är i linje. Ansiktets längd överstiger bredden t.ex Meryl Streep.
Avlångt ansikte. Välj fyrkantiga bågar och gärna lite större bågar för att skapa balans.
Motsater attraherar
I princip är det viktigt att du väljer ett par solglasögon som balansera formen på ditt ansikte. Hur konstigt det än kan låta så väljer du det motsatta. En rektangulär modell med relativt smala bågar drar uppmärksamheten till den övre delen av ansiktet. De smala bågarna föränger visuellt ett runt ansikte. Undvik små runda bågar och stora bågar, som får ditt ansikte att se rundare ut.
Om du t.ex har ett fyrkantigt ansikte välj en modell som har lätt rundade bågar som skapar mjukhet åt ditt ansiktets linjer.r att mjuka och komplettera dina funktioner. Å andra sidan, om du har en rund ansiktsform, så fungerar en mer vinkelram som bäst för dig, eftersom det ger en viss definition och balans. 
Audrey Hepbruns glasögon är underbara. Ray-Bans Wayfarer är en modell som bärs lika ofta av kvinnor som av män.