Skall sockornas färg matcha byxorna eller skorna?

Färgmatchning av byxor, strumpor och skor är inte alltid det lättaste och jag har fått flera frågor om dessa detaljer under åren. I morse var det en trevlig kvinna som berättade att hon köpt nya skor i brunt och att hon brukar bära marinblå jeans och då var frågan om sockornas färg skulle matcha byxorna eller skorna. För det första tycker jag att marinblått och brunt är en ursnygg färgkombination.
Det finns inga regler för denna typ av färgmatchning förutom när det gäller formell herrklädsel då strumporna skall vara svarta. Jag har tidigare bloggat om färgmatchning för herrar i detta inlägg http://colorme.webblogg.se/2014/october/hur-matchar-man-strumpor-och-skor-fragade-en-manlig-elev-2.html
Kivnnan fick tipset av mig att om hon visuellt vill förlänga sina ben bör hon satsa på en socka i marinblått. Men samtidigt skrev jag till henne att det är kul att bryta av och välja en mönstrad socka i färg istället. Det ger ett personligare intryck och dessutom blir man blir glad av färg. Det finns ännu ett alternativ och det är Steps eller ankelsockor – låga sockor som inte syns.
Personligheten spelar in även när det gäller sådan detaljer som sockor och skor. Är man mycket kreativ som Iris Apel så bär man mer än gärna massor av mönster, färger och detaljer. Den romantiska och klassiska kvinnan däremot väljer hellre softade och mjuka eller klassiska basfärger. Så åter igen välj det som du känner dig bekväm och snygg i.
Här kan ni läsa mer om olika modeller av strumpor och sockor Strumpguide ifrån Twilfit
Försommaren är nyckfull. Ena studen är det verkligen "sock-väder" medan det är högsommarvärme nästa stund. Tänk på att välja en snygg feststrumpa utan förstärkt tå till festklänningen.