Gott nytt år

Bildkälla
Så var det årets allra sista dag och om några timmar står ett helt nytt år framför oss. Med detta inlägg vill jag tacka mina kunder för alla spännande uppdrag och mina läsare för att ni troget följer min blogg. Jag önskar er en trevlig nyårsafton och ett mycket gott nytt år. Samtidigt sänder jag med en liten påminnelse om att SMHI varnar för underkylt regn och väldigt halt väglag även under morgondagen. Tack för i år och väl mött nästa år.

Nodge By Nagy

För ett tag sedan fick jag en trevlig inbjudan till öppet hus hos en alldeles nyöppnad klädboutique i vårt grannskap. Under flera veckor har jag varit på jakt efter något snyggt att ta på mig till en stor födelsedagsfest men inte hittat det där speciella. Men när jag besökte den nya butiken Nodge by Nagy såg jag min drömklänning i deras skyltfönster. Eftersom butiken har nyårsresa var den nedsatt med 30% vilket gjorde mig änny lyckligare. I butiken finns mycket snygga kläder ifrån många kända märken som Malene Birger, Ester Elinora, Line of Oslo, MDK, Campomaggi, Valeri, Momoni, Grizas etc. Deras adress är Klåveskärsgatan 2 och butiken ligger bredvid Gröna Hem i Önneredsbodarna. Jag önskar ägarna lycka till!

Kategori:

Nyårsfesten

Ett par veckor innan julhelgen fick jag en fråga från en kursdeltagare om klädkoder. Hon och hennes make hade fått ett inbjudningskort med dresscode smoking och hon ville få lite tips om passande kläder. Det viktigaste är att hitta en klänning som man verkligen trivs i och som är smickrande för figuren. Är man lite romantiskt lagd bär man gärna en klänning med volanger, draperingar, plisseringar, delikata stenar etc. Den klassiska kvinnan däremot vill ha en klänning med rena linjer och någon enstaka detalj som skapar spänning. Ju enklare en klänning är desto viktigare är det med accessoarer så att finhetsgraden inte försvinner men "lagom är dock alltid snyggast" även när det gäller accessoarer. Ett alternativ till klänning är en tvådelad dress med kjol eller en elegant byxa som man matchar med en festfin överdel. Man kan naturligtvis också ha en lång klänning men då i något enklare material och mer klädd än den balklänning som passar till frack som är den mest formella klädkoden.

När det gäller färger så brukar de flesta tycka att "den lilla svarta" är ett säkert kort. Tips: ett svart tyg som är genombrutet (som spets) ger inte lika stark kontrast mot den vinterbleka huden. Detta collage gav jag henne som tips och jag vet att hon hittade sin drömklänning.Varför inte välja ett klänning i en spännande färg istället för svart?

Bilderna har jag hittat på net-a-porter.