Stagea om med gammalt och nytt. Välkomna hem till mig.

Det är på samma sätt med bostad och inredning som det är med kläder. Det är så lätt att bli hemmablind och man förstår inte hur man skall kunna förändra utan att det kostar på tok för mycket. Jag är så tacksam över att ha en dotter som verkligen har den rätta känslan att skapa nya intryck med enkla medel. När hon var hemma under helgen strosade vi runt i butiker och besökte bl.a Hemtex. Vi skulle också tagit en tur till IKEA men så hade alla andra också tänkt så det besöket blev inte av.
Tänk vad två nya kuddar, tre små vaser, en bänk som stått i ur och skur på altanen som nu fick flytta in i värmen, omplacering av en tavla och lite kvistar ifrån trådgården kan förvandla ett hem. Denna omsteaging kostade mig inte mer än ca 600:- och jag är så nöjd med resultatet.
Om ni har en grafitgrå soffa hemma och tycker att de kuddar i svart/grått/vitt som jag valt skapar för mycket kontrast är mitt tips att välja kuddar och detaljer i mjukare rosa. blåa och ljusgråa toner.
När man bokar en stilrådgivning hos mig för man ta med sig kläder som man älskar och som man köpt men kanske aldrig använt. Då är det jag som tipsar er hur ni kan kombinera era oanvända kläder med favoritplaggen och genom att addera accessoarer som smycken, bälten, scarfs etc ge er en helt ny garderob.
 
 
Kategori: Elisabeth, Färger, Tips; Taggar: Steagning, inredningstips, färger, kontraster, mjuka toner, bänk, altan, vaser, kuddar, kvistar, krstallkrona,

Drottning i vaxduksregnkappa

När jag var hos min tandläkare nyligen bläddrade jag i Svensk Damtidning nr 16 2015 och hittad denna härlig bild. Som ni kan läsa så hade drottning Margrethe önskat sig en regnkappa som skulle skydda mot regn och vind men den skulle också se kul och glad ut. Designern Joergen Bender fick uppdraget att skapa en regnkappa av ett vaxduksmaterial som drottningen själv köpt i London och en gladare regnkappa än denna är svårt att hitta. Den danska drottningen med sin kreativa och lätt dramatiska insida klär verkligen i en kappa med så många färger och storblommiga mönster. Vår svenska drottning är mycket välklädd och fin i en härligt röd trenchcoat i tidlöst snitt som passar hennes personlighet så väl. 
Även drottningar har sin egen personlighet som är viktig att spegla i en passande utsida. Kanske ännu viktigare för dem än för oss andra eftersom de representerar sitt eget land med allt vad det innebär. Att alltid stå i centrum och ha allas blickar på sig kan inte alltid vara lätt och då är det viktigt att vara representativt klädd för uppdraget ifråga men också trivas i de kläder de bär. Jag tycker att dessa drottningar gör ett fantastistisk jobb.
 
 Bildkälla:
 
Kategori: Elisabeth Taggar: Trenchcoat, vaxdukmaterial, storblommigt, regnkappa

Accessoar i marmor och silver!

Idag bär jag min vackra silverörhängen ifrån Myriamjabertjuwelery. Diametern är 18 mm vilket är helt perfekt för mig. Skulle ni vilja ha dessa örhängen i mindre storlek eller är det något annat i smyckesväg ni funderar över kontakta Myriam så kan hon berätta om hon har möjlighet att tillverka detta till er.
De flesta smycken är tillverkade i sterling silver (925). Men det händer också att hon använder finsilver (999) eftersom det är mjukare att arbeta med och speciellt födelaktigt när det gäller kanter på infattningar.
På bilden ovanför ser ni mina vackra örhängen som levererades i denna fina ask. Fotot nedanför visar ett halsband i marmor och silver som jag tycker är vackert och annorlunda. Marmor är ju en stor inredningstrend just nu men samtidigt är marmor och silver klassiskt och tidlöst så ett smycke i dessa material kan man alltid bära.
Det är snart konfirmations- och studenttider. Varför inte ge bort ett mycket personligt smycke ifrån Myriam till konfirmanden eller studenten.
 
 
Trevlig till till er alla!