Sockor och skor

Idag blir det endast en halvdag på kontoret och sedan börjar mitt Valborgsmässofirande. Här på västkusten tänder vi inte eldar som jag vet man gör på andra ställen i landet. Eldar hör påskaftonen till hos oss. Det är intressant hur seder och bruk uppstår.
När jag växte upp var det inför Valborg och 1:a maj som vi flickor brukade en ny kappa och nya skor. Jag kommer ihåg att ett år hade jag förälskat mig i en "illgrön" kappa med guldfärgade knappar och till min stora glädje blev den också min. Fastän det ibland var riktigt kallt på 1:a maj så ville man ändå slippa strumpor och endast ha ett par nya sockor när man invigde sina alldeles nya skor. Jag minns också så väl att alla flickor och deras mammor var så finklädda där vi stod på torget och lyssnade till samhällets manskör som sjöng in våren. När man sedan hade åldern inne var det Folkets Park som hägrade eftersom den öppnade för säsongen på just på Valborgsmässoaftonen. Det var något som man absolut inte ville missa.

Jag önskar er alla en riktigt trevlig Valborg och 1:a maj!


Bildkälla: Miss Bee's Haven

På catwalken

SEB's kundkväll avslutades med en härlig modevisning. Våra snygga och proffsiga modeller visade kläder ifrån butiken LL 1903, skor och väskor ifrån Sko-Karlsson och smycken ifrån Lyckes Smycke & Present. Klädmärken; Morris, Samsö, Ajlajk, Custommade, Maison Scotch m. fl. Själv höll jag i mikrofonen och berättade kortfattat om modellernas plagg och vad man bör tänka på när det gäller säsongens färger och trender. Det fanns också andra fotografer i publiken så jag hoppas kunna visa er ännu fler bilder ifrån visningen så småningom.

När modevisningen var klar och applåderna tystnat var det dags för mig att inta scenen ensam för att ha ett Stilsamtal med de inbjudna gästerna. Att få stå på scenen i Oscars alldeles vid havet i mina gamla hemtrakter var en speciell känsla och upplevelse. Jag vill sända ett stort tack för alla fina och positiva kommentarer som jag fått i efterhand. Jag vill också tacka SEB i Lysekil för att jag fått uppdraget att ha en workshop med personalen och delta under denna härliga kundkväll.

När ni ser dessa bilder förstår ni att Lysekil inte enbart är en vacker stad vid Gullmarsfjorden utan också ett bra shoppingmål. Med alla dessa bilder önskar jag er en riktigt trevlig helg!


Följ med till Oscars

Att vara välklädd innebär inte att man slaviskt följer alla trender. Vilka "modemåsten" man vill uppdatera sin klädsel med beror på vilken stil och vilka färger man föredrar, hur kroppsformen och proportionerna ser ut samt vilken budget man har. Om man investerar i kloka placeringar som SEB's personal informerade om på kundvällen får man en bra avkastning. Om man gör kloka val när det gäller shopping får man en bra garderob som går lättare att kombinera. Ekonomi och mode häger ihop!
Här är de första bilderna ifrån SEB's event på Oscars och visst ser det mycket trevligt och stiligt ut. Imorgon lägger jag ut bilderna ifrån modevisningen så välkomna tillbaka!