En kväll i Paris

Modevisningen igår på Flique i Underjorden vid Davidshalls torg blev mycket lyckad. Modellerna flanerade runt på den vackra bakgården i underbart vackra och tidlösa kläder under genuin 50-talsmusik. Människor stod på sina balkonger och titta ned på modevisningen, en hund var också intresserad och butikens kunder satt vid småbord med ett gott glas vin i handen. Känslan av en Kväll i Paris infann sig precis som det stod på inbjudan.
Idag skall jag avlägga ett kort besök i en annan butik. Sedan blir det en enkel lunch innan det är dags för ett riktigt spännande möte med en kvinna som jag inte träffat tidigare. Om allt klaffar kan detta möte bli en start på något riktigt, riktigt spännande. Två rådgivningar verkar också bli av här i Malmö och flera har mailat mig för mer information om upplägg och priser. Att försöka göra det bästa av sig själv, att se på sin kropp på ett positivt sätt, att skapa en utsida som signalerar lagom (som är så viktigt här hos oss) mycket självförtroend och att jag verkar kompetent eller helt enkelt att skapa en utsida som förstärker ditt företags profil och din personlighet gör skillnad. Är man flera på samma arbetsplats återkommer jag till vikten av att skaffa sig några minsta gemensamma nämnare vad gäller utsidan. Ikväll väntar en trevlig middag och imorgon har vi blivit inbjuda på frukost. Det ser vi fram emot väldigt mycket.
Att enkel tidlöshet är den bästa basen i din garderob ser vi på denna bild som jag bloggade om för ett par år sedan. Dräkten kunde lika gärna kommit ifrån 40-talet eller varit med på modevisningen igår. Sådana plagg är en bra investering. Trevlig helg!




Snitsigt och stiligt

Ju fler människor man träffar under en arbetsdag desto viktigare är valet av klädsel. Dessutom är många arbetsplatser, som t.ex bankkontor öppna kontorslandskap varvid många i personalen blir mer synliga för alla besökare och kunder. Klädkoder finns inom de flesta branscher fastän de kanske inte alltid satts på pränt. Se klädkoder som ett stöd inför ett möte och inte som något jobbigt och snobbigt. Det behöver inte heller vara så komplicerat eller kostsamt att fixa snits och stil inför arbetdagen så att man känner sig bekväm och välklädd. Med en tidlös och enkel bas i neutrala färger skapar man en bra stomme i garderoben. En kavaj kan också ersättas av en snygg cardigan eller kofta. Den får dock inte vara i ett för grovt material för det för tankarna till fritid.

Dagens inlägg tillägnar jag den trevliga och kompetenta personalen hos SE-Banken i Lysekil som jag hade på workshop igår.

Businessklädseln till herrarna hittade jag hos Eduard Dressler. Killen i den rosa kavajen har en plastrong istället för slips eller fluga. Plastrong tycker jag inte passar på kontor och färgen på kavajen är jag tveksam till. Längst till höger kan ni se att kragen är lätt uppfälld vilket inte heller är lämpligt. För övrigt tycker jag att bilderna kan ge inspiration för alla som jobbar i en kontorsmiljö. Enkel tidlöshet är effektiva signaler i en businessklädsel. Om vi inte varit så nöjda med vårt Handelsbankskontor här i Göteborg skulle jag mer än gärna valt SE-Banken i Lysekil.



Bildkälla: hm.se

Tvåfärgade skor

Ser ut som om jag behöver mina solglasögon när jag sätter mig i bilen för att köra upp till Stångenäset idag. Så härligt när solen visar sig och dessutom har företaget som jag skall jobba hos i dag en helt fantastiskt underbar utsikt ut över havet.
Under helgen var jag på trendspaning på Frölunda Torg och hittade bl.a dessa snygga skor hos Skorett. Hade klackarna varit något lägre hade jag inte tvekat. Jag blir nämligen längre än min man i skor med en sådan klackhöjd. Detta är kanske en petitess men det känns inte bekvämt för mig. När jag har föreläsningar för elever brukar jag fråga vad andra tycker och svaren varierar mycket. Vissa har aldrig tänkt tanken medan andra känner som jag. Bland killarna finns det också olika åsikter om detta.
Det skulle vara kul att höra av ni tycker?
Den 1 april drar jag vinnarna bland alla som "gillat" min facebook-sida så det finns några dagar kvar ännu. Sidan heter Färg- och stilkonsult Elisabeth Bövik. Skall bli kul att se hur många "gillningar" vi kommer upp i. Tack för förhand och ha en riktigt härlig dag