Hiss eller diss med osynliga strumpor?

Personligen tycker jag att dessa sockor, step-socks, passar till jeans, chinos och sneakers, mockaskor etc d.v.s till en mer avslappnad klädsel. Jag har däremot mycket svårt att förlika mig med denna trend tillsammans med en klassisk kostym, skjorta, slips och mörka skor. Men alla tycker inte likadant som ni kan se på denna video som jag hittade hos Manolo.se. Här talar man om att det viktigaste är att man själv känner sig bekväm och kan stå för sin personliga look vilket naturligtvis också är en viktig synpunkt.
En åsikt som många delar som bär step-sockor är att det känns väldigt genant när man är bortbjuden och tar av sig skorna. Behöver herrarna kanske man bära med sig ett par vanliga "innesockor?" Det ser ju lite konstigt ut att gå barfota när man är uppklädd för en trevlig middag hemma hos goda vänner. Hur skulle ni göra?
Skulle vara så kul att höra vad ni tycker om step-sockor. Är jag konservativ i överkant kanske? Är det en hiss eller diss?
Jag håller fortfarande på att kurera en enveten förkylning som
stoppad mig från att vara med på en trevlig middag uppe i Bohuslän.
Önskar er en trevlig helg och vi hörs nästa vecka igen.
Bilderna har jag lånat ifrån Pinterest.
 

Badgäster och turister klä på er!

Är man född på Västkusten har man vid oräkneliga tillfällen träffat på damer och herrar i olika åldrar i bikinis, tighta badbyxor och bar överkropp i samhällets matbutiker, bagerier och caféer. Jag vet att jag redan som liten tjej tyckte det såg konstigt ut. De vuxna som bodde i samhället skulle nämligen aldriga drömma om att klä sig på samma sätt.
Jag har ofta undrat varför man tror att det är lämpligt att shoppa så lättklädd på andra platser än där man vanligtvis bor? Varför skall det vara så besvärligt att ta på sig ett par anständiga shorts, en pikétröja, snygg t-shirt eller en tunika över ett par shorts när man lämnar stranden för att gå och shoppa, köpa fikabröd, äta en bit mat på den närliggande restaurangen eller helt enkelt gå hem? På bilden nedanför, som jag lånat ifrån Pinterest, ser ni ett par shorts som är långa nog att kunna bäras även utanför badplatsen.
Förra veckan såg jag två medelålders damer promenera förbi vårt kontor här i västra Göteborg iklädda endast bikinis och de bar båda en ganska minimal modell. De kom naturligtvis ifrån stranden som ligger några hundra meter från vårt arbete. Eftersom detta är en vältrafikerad gata var det många som uppmärksammade och reagerade på deras nakenhet. Min spontana tanke var att jag inte skulle vilja sitta bredvid någon av dessa på bussen.
Aftonbladet har uppmärksammat att Kroatien förbjuder lättkläddhet på andra ställen än vid havet vilket jag har full förståelse för. Ser också att man har precis samma tankar  på Mallorca som ni kan läsa här. Nu har dessa  orter tagit i med hårdhandskarna och bötfäller den som bryter mot förbudet.
Jag delar Magdalena Ribbings åsikt som ni kan läsa här i Metro: Men det här är inte Svea rikes lag. Det är min synpunkt på att vissa tvingar på andra människor sin egen nakenhet. Jag måste få välja vems hud jag vill ha mot min egen. Det är MER i närheten av en mänsklig rättighet, att fritt få välja vem som ska beröra en.
Metros redaktör Marin Hanssons synpunkters är också kloka eftersom han kan tänka sig shorts vid vissa tillfällen men då skall det vara en "klädd" modell som slutar vid knähöjd. - Jag delar till viss del Magdalenas åsikt och tycker inte det är 100 procent okej inne i stan. Om man ska ha på sig shorts inne i stan ska man välja ett par som slutar strax ovanför knäna. Men det finns en sak som aldrig är okej, menar han. – Det man absolut ska undvika är att ha bar överkropp och shorts. Det är jävligt ofräscht. Det spelar ingen roll hur mycket man har varit på gymmet, säger han.
Inspiration till en snygg shortstil kan man hitta på golfbanorna och på många av våra tennisbanor. Att man inte skall bära shorts när man går på en finare restaurang tycker jag borde vara en ren självklarhet.
Bildkälla: Den översta bilden är min egen och den andra bilden kommer ifrån Pinterest.
 
 
 
 

Behöver du vässa till din jobbstil

De är mycket folk- och biltomt här i Göteborg så här i semestertider och speciellt när vi äntligen har fått underbart högsommarväder. När jag surfade runt på Pinterest kom jag till att tänka på kvinnan som för något år sedan bokade tid hos mig för att hon tyckte att hennes garderob såg så trist och färglös ut. Hon vill alltså ha hjälp att vässa sin jobbstil. På hennes arbete var det vanligt att man bar en något mer formell stil dvs kavaj, kostymbyxa, kjol, klänning eller strukturerade jeans. Alla stilkunder tar med sig en väska med kläder och accessoarer som vi gemensamt går igenom. I denna kvinnas väska fanns det gott om vita skjortor som var snyggt strukna och omsorgsfullt vikta vilket speglade hennes klassiska insida väldigt väl. Den klassiska kvinnan föredrar en minimalistisk utsida och har svårt för detaljer som rysch och pysch och för starka färgkombinationer. För att ge ett mjukare och kvinnligare intryck fick hon rådet att investera i Chanel-liknande jackor eller koftor av god kvalitet som mycket väl kan ersätta en blazer.
 
Jag visade henne bilder på tänkbara färg- och klädkombinationer och hon fick även prova många av de bijouterier och scarfs som jag har samlat på mig under årens lopp. I början var hon skeptisk och tyckte att halsbanden var för stora och skapade för mycket uppmärksamhet. Hon hade också svårt för scarfs fastän jag tyckte att de klädde henne fint och det förstår jag för det ligger i den klassiska kvinnans natur att välja det enkla. Men eftersom hon önskade en förändring var det viktigt för mig lotsa henne att ut ur sin egen bekvämlighetszon och ju fler bijouterier hon fick testa desto säkrare blev hon.
Det ju med de små detaljerna som örhängen, halsband eller varför inte en snygg brosch som man skapar ett välklätt, personligt och intressant intryck. När det gäller skor med klack är det upp till var. Det är inte alla som kan bära höga klackar och då skall man naturligtvis välja en höjd som känns bekväm eller helt enkelt välja ballerina utan klack.
 
 Behöver du hjälp med att hitta utanför din komfortzon vare sig det gäller färger eller detaljer är du mycket välkommen till mig och min studio.