Trevlig helg

Jag är uppväxt med att man alltid putsade fönstren och bytte till julgardiner vid den här tiden på året. Putsat fönster har jag gjort men istället för nya gardiner tvättade jag de gamla och satte på ett par röda rosetter.
 
Önskar er alla en riktigt fin 1:a advent
 
 
 
Kategori:

Detta är mitt val

Solen håller på att stiga upp, det är upphåll och strax över 0-strecket. Det ser alltså ut att bli en härlig dag. Jag håller på att ta fram passande material inför morgondagens workshop hos ett företag här i Göteborg. Vi kommer att tala klädkoder, färger, personlighet och vad man bör tänka på när man vill skapa en garderob som fungerar hela arbetsveckan i deras yrke.
 
Kommer ni ihåg att jag hade ett inlägg för några dagar sedan med rubriken "Hur skulle du valt?" Tycke och smak varierar ju ifrån person till person. Vi har dessutom olika preferenser som vi utgår ifrån så därför finns det egentligen inget svart eller vitt förutom när det gäller passform. Om jag hade blivit rådfrågad hade jag ej valt denna halsduk som är på tok för stor och gör att hans hals försvinner. Jag tycker dock att materialet och mönstret bildar en fin kontrast till kavajen. Halsdukens färger matchar också kavajen riktigt bra. Bröstnäsduken är också för stor. Den uppmärksamme kan se att det blir en "bula" i bröstfickan och det ser ju lite tokigt ut. Tänk alltså på storlek även när ni väljer halsduk och bröstnäsduk. Jag hade inte heller valt en bröstnäsduk och skjorta som har sådana varma undertoner.
 
Jag fick frågan vid något tillfälle om alla stylister väljer ungefär likadana kläder. Det är ju en ganska intressant fråga. Även om man försöker se objektivt på en person man skall hitta kläder till så vore det konstigt om man inte också är lite färgad av sin egen stil, sina egna färger.

Bildkälla: https://www.facebook.com/pages/Parisian-Gentleman-the-french-voice-of-sartorial-excellence/116830841661701
 
 
 
 

Vad är väl en bal på slottet

Det är inte utan att man tänker på Askungen och balen på slottet när man ser alla vackra klänningar, skor och accessoarer som finns hos Ateljé Vip. Varje klänning är som ett konstverk i sig som man njuter av att titta på. Har ni fått inbjudan till ett vackert vinterbröllop, nyårsfirande, cocktailmiddag eller om ni bara vill vara lite extra fina rekommendera er att besöka denna butik.
 
Visst är det väl trevligt att få klä upp sig lite extra om någon bjuder in till fest. Ibland har värdparet skrivit en klädkod på inbjudan och då blir valet av klänning lättare. Står det frack betyder det en hellång klänning eller kjol med tillhörande överdel. Vilken modell du skall välja beror på din egen personlighet, kroppsform och egenfärger. Huvudsaken är att materialet och accessoarerna är extra festliga. Man behöver också tänka över sin frisyr så att den matchar klänningen. Till smoking väljer du en festligare kort klänning, kjol/byxor med en vacker överdel. Accessaorer som glittrar lite extra festligt hör till. Det finns också långa smokingklänningar men de bör inte vara så festfina som frackklänningen. Om det står angivet mörk kostym så bär kvinnan en klänning som är något mindre festfin än smokingklänningen men man också välja att bära dräkt eller kostym. En elegant väska och skor hör till.