Eleganta och klassiska accessoarer för herrar

Igår firade vi vår dotter som fyllde 23 år och det var en underbart solig, varm och skön brittsommardag och alla gästerna valde att sitta på altanen istället för vid de vackert dukade borden.
Imorse däremot funderade jag inte alls på att äta frukost på altanen får då var det endast fem plusgrader. Fastän dagarna kan vara varma så är det betydligt kyligare på morgon och kväll. Det känns som det är dags att ta fram halsdukar och handskar. En av mina manliga läsare frågade efter råd när det gäller halsduk till kostym och rock. Så fastän solen strålar ifrån en klarblå himmel blir det ett inlägg om en viktig accessoar i den manliga garderoben. Det första ni bör tänka på är att välja en halsduk som är tillräckligt lång dvs minst ca 180-185 cm. När det gäller val av material så beror det dels på den personliga stilen, den övriga klädseln men också på hur mycket man har råd att lägga på en halsduk. Ett tips är att ju mer uppklädd man är desto finare bör halsduken vara.  I videon ifrån Gentlemen´s Gazette finns sex olika sätt att knyta och bära en halsduk på ett elegant, klassiskt och välklädd sätt.
 
 
 
 
 

Fullbokat Afternoon-Tea event

Igår eftermiddag var det äntligen dags för Afternoon-Tea hemma hos mig med Åsa Bengtsson ifrån Great Little Britain. Vi började bjuda in till detta event innan sommaren och det blev snart fullbokat. Åsa hade bakat så många underbara godsaker som hon serverade på vackra fat. Det var intressant att få höra varifrån denna tradition härstammar och om att flera tesorter kommer ifrån samma tebuske. Great Little Britain har också undervisning i engelska och en egen webshop med engelska läckerheter.
Under kvällen visade jag också min studio och berättade om mina mina rådgivningar, föreläsningar, tjejkvällar och företagsevent/workshop som jag arbetar med i mitt företag colorme.se.
Jag kan verkligen rekommendera er alla att kontakta Åsa om ni vill arrangera en annorlunda och mycket intressant och trevlig aktivitet i er förening, ert klubb, ert företag eller varför inte i er bostad.
Det var härligt att höra sorlet ifrån glada och nöjda te-fantaster och ert stort tack till era alla!
Kategori: Elisabeth Taggar: #afternoontea #greatlittlebritain #te #tradition

Vinn en härlig "Gör om mig dag"

Teknikens värld är inte alltid den lättaste att förstå. Gårdagens inlägg gick inte se annat än på min blogg colorme.webblog.se. Jag gör ett tappert nytt försök idag för att ni skall få se vad som väntar den som vinner vår tävling.
Marianne Sörling som är verksamhetsansvarig för Innerstaden Göteborg fick under en dag vara med om en total makeover från topp till tå hos alla de fantastiska företag som vi besökte under dagen. När man vill skapa en personlig stil är det viktigt att veta vilka modeller, snitt, former, material, accessoarer och färger som är passande så därför smygstartade Marianne och jag i min studio för coachning i färg och stil några dagar innan.
Måndagen den 24 augusti var det dags för "Gör om mig dagen." Marianne fick en underbar ansiktsbehandling hos Life Long Clinic. Därefter följde ett besök hos Flexmassage för klassisk halvkroppsmassage innan det var dags att träffa skönhetsexperterna på Skönhetsfabriken för hårfärgning, makeup och manikyr. Många snygga nyheter till höstgarderoben hittade vi hos MQ och Cinnamon hade många fina matchande skor och boots. Den sista punkten på programmet var att prova ut nya glasögon hos Smarteyes. Det var en intensiv men också mycket rolig dag och resultatet kan ni se i Innerstadens bilaga som medföljde gårdagens Göteborgs-Post.
 
 
Kategori: Elisabeth, Färger, Tips; Taggar: #makeover #färger #stil #skönhet #ansiktsbehandling #massage #frisyr #makeup #manikyr #skor #shopping