Grekiska gudinnor

Hoppas att ni haft en fin helg trots att det blåst och regnat en hel del. Igår var min man och jag på havet med en grupp kinesiska affärsmän. På båten var det naturligtvis casual klädsel men idag är det formellt. Grått och lila tycks vara en trendig färgkombination österut för två av herrarna har lila skjortor och slipsar till sina gråa kostymer medan de andra har klätt sig i olika blåa toner.

När franska Vogue kom med posten alldeles nyss fick jag se dessa otroligt vackra bilder från Chanel. Kan man hämtat inspiration ifrån antikens Grekland med alla sina vackra gudinnor?Roman Holiday

Stilikonen Audrey Hepburn med filmer som Breakfast at Tiffany' s och En prinsessa på vift inspirerade min dotter till hennes kollektion "Roman Holiday". Finstämda färger i isblått, vitt, silver och glittrande stenar gav en lyxig känsla och harmonierade väl med modellernas egna färger. Frisyrer, make-up  och musik var väl genomtänkta och skapade en fin och balanserad helhet. Grattis och lycka till i framtiden!
Foto: Carolin Freiholtz

 

Välkomna till min studio

Om jag skall vara helt ärlig så befinner jag mig nu för tiden hellre bakom än framför en kamera. Ibland efterfrågas ju bilder på mig i samband med mina föreläsningar. Det kom till en punkt när jag insåg att det var dags att göra slag i saken och skaffa mig lite proffsiga bilder. Jag kontaktade Carolin Freiholtz, som driver Omelettfoto.se, och som är en otroligt proffsig, kreativ och härlig fotograf att jobba tillsammans med. Efter en liten stund tillsammans med Carolin och hennes assistent Karin glömde jag till och med bort att det var jag som var fotomodellen! Bättre betyg kan man inte ge, eller hur. Som ni ser på hennes hemsida och på hennes blogg har hon ett varierande koncept och tack vare sina år i reklam-branschen har hon en bra utgångspunkt när hon fotograferar.