Kan man gå så långt som att konstatera att någon inte passar i blommig eller randigt? Eller gäller analyserna oftast bara färgnyanser?

En intressant fråga jag fått av en följare. Svaret blev detta blogginlägg. Är det fler som har frågor är ni så välkomna att höra av er.
Det kanske låter märkligt men man kan verkligen konstatera att vissa människor passar bättre i blommigt än i randigt. En del har väldigt svårt för mönstrade plagg medan andra inte kan få nog av färger, mönster och detaljer..
De stilar som ligger längst ifrån varandra av de sex basstilar som vi brukar använda oss av i styling är den romantiska och den dramatiska. Den romantiskt lagda kvinnan har oftast en figur med kvinnliga former, Denna kvinnliga mjukhet återkommer också i hennes drag och frisyr. För att inte förta hennes kvinnlighet bör hon välja en mjukare färgskala och mönster med rundade former som t.ex blommigt, prickigt etc. Det är också viktigt att hennes figur kläs fram i mjuka material som siden, ull, finstickat, chiffong, jersey och bomull. Hon bör undvika grafiska och randiga mönster och även stela och oföljsamma material.
En kvinna med rakare kroppsform och kantigare drag passar bättre i mönster med skarpa kanter då dessa balanserar hennes figur. Hennes dramatiskt lagda insida kläs fram med starka färgkontraster, spännande accessoarer och mönster med statement, som är så trendigt just denna säsong. Hennes coolare stil och starka kontrastfärger förstärker hennes insida och hjälper henne bli synlig och skapa den uppmärksamhet som hon älskar att få.
Hur ologiskt det än kan låta så hänger våra färger, personlighet och kroppsform närmare samman än man tror. Alla människor är lika vackra men det handlar att lyfta fram, förstärka eller tona ned med hjälp av färger, former, material och accessoarer så att alla får chans att göra det bästa utav sig själv och sina egna förutsättningar.
Färger, stilpersonlighet, mönster, kroppsformer, hur man shoppar smart, hur man bygger en bra basgarderob, hur man undviker felköp ingår i mina workshops. Att vi alltid har väldigt kul är en härlig bonus. Säsongens sista workshop är över men till hösten kan du "Förändra din stil" (grundkurs) i Hunnebostrand helgen 6-7 oktober. Här är anmälningenlänken. OBS! Priset kan förändras något då lokalhyran inte är fastlagd ännu. https://www.sv.se/avdelningar/sv-vast/kurser/vill-du-forandra-din-stil-med-farglara-och-modetips-55765/
I Göteborg kör vi "Bli din egen sytlist" den 27-28 oktober men anmälningslänken läggs ut den 21 juni, I Henån finns jag den 20-21 och anmäler er gör ni via denna länk
https://www.sv.se/avdelningar/sv-vast/kurser/vill-du-forandra-din-stil-med-farglara-och-modetips-56132/
 
 
 

BLÅTT TILL BLÅTT ÄR INTE FLOTT!

Det är färgen på de kläder du bär på överdelen som är den viktigaste om du vill ge ett snygg, välklädd, proffsigt, seriöst och trevligt intryck. Men det är inte enbart klädernas färger som är intressanta att titta på. Även vilka färger du väljer på din makeup spelar roll. Blå kajal, blå mascara och blåa färger på din ögonskugga till dina blåa ögon är ingen hit. Våra ögon glittrar mest när vi väljer kompletmentfärger i vår makeup.
Vad är då komplementfärger?
Jo titta på ovanstående färgcirkel. Du ser ju tydligt hur färgerna flyter in i varandra och hur gult övergår i grönt, som i sin tur går över i blått, därefter kommer lila, rött och orange innan vi är tillbaka i det gula fältet igen.
Komplementfärgerna är de färger som ligger ung mitt emot varandra. Blått ligger mitt emot gult/orange. Ska dina fina blå ögon glittrar extra mycket välj ögonskuggor i gult/orange/guldiga/ bronsliknande nyanser.
Olika nyanser av lila och rosa är fint till ögon som är gröna. Melerade gröna och blå ögon framträder fint med röda nyanser. Brunt är ju ingen ren färg utan mixad av flera färger. Till bruna ögon nyanser av blått, blålila eller varför inte nyanser av teal dvs blågröna toner.
 
 
 Bilden har jag lånat från MakeUp av Max Söderberg och Maria Wigur

Tips på sjalknytningar

Hur knyter jag min sjal snyggt? Detta är en fråga som dyker upp med jämna mellanrum i mitt flöde. Det finns massor av tips på bilder och videos på nätet med mer eller mindre krångliga knytningar. När något ser för svårt ut ut räcker tiden oftast inte till för att lära sig just den knytningen.
Se vilka av dessa 12 knytningar som du tycker är snyggast och försöka lära dig den. När den väl sitter som den skall och om du har tid kan du testa på någon av de övriga.
Det är med sjalar som det är med knytblusar. Om du har en relativt kort välj en scarv/sjal i ett myckare material så att det inte känns obekväm och bylsigt. Tänk också på längden på sjalen. Om de hamnar vid bysthöjd adderar den vidd just där. Vill du skapa en längre siluett låt sjalen hänga så vertikalt som möjligt.
Återkom till oss och berätta vilken du valde och så glad jag skulle bli om du sände ett foto med dig och din fint knuta sjal. Lycka till!