Finn din stil och bli din egen stylist!

 
Denna vackra kvinna, deltagare i två av mina kurser, sände mig denna bild och dessa fina rader.
 
”Jag vill bara tacka dig återigen för dina kurser. Det sitter kvar det du sagt och hjälper mig så mycket att jag nu köpt en rosa klänning och matchar den med färgen på blommorna i min kofta. Hade aldrig hänt innan din kurs.
 
Hon reser mycket i sitt arbete och hon håller också ofta föreläsningar. Hon behöver alltså kläder som är lätta att packa, lätta att matcha, som inte blir skrynkliga och som dessutom klär fram hennes gedigna kompetens på ett välklätt och personligt sätt.
 
Vill du också få massor av handfast tips om:
  • nya färger
  • en personlig och bekväm stil,
  • lära dig hur man matchar sina plagg,
  • hur man förstärker eller tonar ned sin stil
  • hur du klär fram din figur
  • storlek på accessoarer
  • hur man börjar bygga en bra basgarderob som fungerar veckans alla dagar?
 
Häng då med på vår Stilresa som startar i underbart fina Hunnebostrand 6-7 oktober. Följande helg 20-21 oktober är vi Henån 20-21 oktober 2018.Arrangör är Studieförbundet Lysekil.
Oktober avslutas med workshop 27-28 här i Göteborg. I Göteborg finns just nu endast en plats kvar. Arrangör ABF Göteborg.
 
Samtliga anmälningslänkarna finns på på min hemsida www.colorme.se.

Trampa i klaveret!

 
Det är hennes man som brukar göra bort sig titt som tätt men denna på denna bild är det hans hustru som jag tittar lite extra på. Rikets första dam tycker jag oftast klär sig snyggt men detta misstag gör mig mycket fundersam. Jag tror ju inte att hon medvetet valt dessa skor men ställer mig ändå frågan "hur tänkte hon?"och fanns det ingen stylist eller annan rådgivare som kunde påpekat det mycket olämpliga i val av skor. Ett par loafers eller ännu hellre gummistövlar hade varit på sin plats istället för pumps med stilettklackar. Dessutom avskärmar hon sig från de drabbade genom att bära solglasögon vilket tillsammans med de skyhöga klackar ger ett kyligt intryck och en känsla om att hon inte bryr sig. Jag tror verkligen att hon känner för som drabbades översvämningsområdet i Texas för ca ett år sedan och kanske till och med grät lite grand när hon såg förödelsen på plats. De drabbade hade inte blivit hjälpta materialistiskt sett av att se hennes tårar men det skulle fått dem att förstå hur djupt hon kände för dem. Det skulle styrkt dem i deras svåra situation. Ju värre katastrofer desto viktigare att visa ödmjukhet och omtänksamhet!

FÖR MÅNGA BOLLAR I LUFTEN?

Det händer väl oss alla av och till att vi har lite för många projekt pågående samtidigt vilket kan resultera i att vi inte alltid har fokus på rätt ställe. För ett tag sedan hände det att jag i hastigheten sände en förfrågan till mig själv här på Linkedin. När min förfrågan dök upp i min inkorg kunde jag inte göra annat än skratta. Men nu när jag fick en reminder att lägga till mig själv började jag tänka efter.

Jag beslutade mig för att bli vän med mig själv. Hur skulle det se ut om jag inte gjorde det? Då kanske ingen annan heller vill ingå i mitt nätverk och det vore ju väldigt synd.

Om man ser på denna smått humoristiska episod ur en annan synvinkel så kan man ju konstatera att det är mycket viktigt att vara vän med sig själv, att lära känna sig själv och att försöka vara nöjd med sig själv. Detta ökar vår självkänsla. Att vi av och till tycker att andra ser snyggare ut, har flera prylar, bättre ekonomi är fullt normalt.

Om du inte är god vän med dig själv idag är mitt tips att du kan börja med att klä upp dig ett snäpp mer än vanligt. Sträck på dig och och försöka att le mot dig själv i spegeln. Ju längre du kan hålla leende kvar desto bättre. Dina stresshormoner minskar och när du ler utsöndras glad-hormoner som dopamin. Tänk på att utsidans inverkan på insidan är större än man kan ana.

Har du svårt att veta hur din utsidan skall se ut för att att ge dig det stöd du behöver i jobbet och på fritiden så är du välkommen till mig. Mitt jobb består i att hjälpa dig att göra det bästa av dina egna förutsättningar.