Randig på tvären, längden eller diagonalen

Det är mycket ränder just nu men det finns också randiga kläder och accessoarer i många prefall-kollektioner. Det är ju bra att veta att det inte enbart är en sommartrend. Randigt är i grund och botten ett mycket klassiskt mönster så randiga klänningar, kjolar eller toppar är därför alltid bra basplagg i garderoben.
Vilken storlek på ränder man skall välja beror på vilken figur och proportioner man har. Ju bredare ränder man väljer desto mer volym adderars och desto kortare ser man ut. En bredrandiga tröja upptill och en enfärgad nederdel skapar bredare axlar och slankare nederdel.
Den snygga randiga kjolen på bilden är perfekt för en relativt lång kvinna med smala höfter och bredare axlar. Den tvärrandiga byxan ger ett avslappnat och skönt intryck. Bilderna kommer ifrån Claire som ligger mitt emot HM i nedre planet på Frölunda Torg.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skor till kungligheter och kändisar

Intresset för skor i vårens och sommaren modebilder är stort. Den platta skon är trendig men också en högklackad med en rejäl klack. Naturligtvis är klassiska pumps allt helrätt. Har ni skor i metallicfärger som guld, silver, mässing eller brons i garderoben är dessa ett av denna säsongs modemåsten. Våren går nämligen mycket i guldets och glamourens tecken. Men det finns även svartvitt, djurmönstrat, naturnära nyanser i ex beige och många pastellfärger i varma och kalla toner.
Har ni funderat över att skornas färg har stor betydelse för din benlängd? Bilderna nedanför visar att ju närmare hudtonen din skofärg är desto längre ser dina ben ut. Vill ni ge ett kortare intryck eller sätta folkus på fötterna bär en sko i en avvikande färg.
Bilderna kommer ifrån L.K. Bennet som har många kungligheter och kändisar bland sina kunder. Det finns många snygga skor i deras webshop.
 
 
 
 
 
 
 
 
Kategori: Elisabeth, Trender; Taggar: Hudfärgad. Skor. Kungligheter. Kändisar. Färger.

Undvik glänsande svart om du vill få en slankare siluett

Nu är det säkert många av er som undrar eftersom mörka färger har en avsmalnande effekt. Detta är en sanning med modifikation eftersom det också beror på materialet som kläderna är sydda i. Ju mer dessa blänker och glittrar desto mindre hjälp får man av svart om man nu vill ge ett slankare intryck.
Men genom att välja olika material av svart kan man också balansera kroppens proportioner. Är man lite samlare över axlar än höfter väljer man ett mer glänsande material upptill och tvärtom.
 
 Bildkälla: Pinterest