Preppy-stilen

Detta är en tröja som många av oss redan har i garderoben eller kommer att skaffa inför sommarens bryggpromenader och båtliv. Det är en klassisk modell som för mina tankar till den amerikanska preppy-stilen och något liknande brukar finnas hos Ralph Lauren, Gant och det svenska klädmärket Morris.
Denna modell har dock mycket bredare färgfält och en djupare v-ringning än de flesta andra liknande modeller vilket kan medföra att det är tröjan som hamnar i fokus och inte vi själva. Färger och mönster bör aldrig ta mer uppmärksamhet än vad vi själva gör för då har vi valt för starka toner och för stort mönstrer i förhållande till våra egna färger och vår egen kroppsform. När du får en komplimang att du ser fin, snygg, fräsch ut då har du hittat den rätta balansen mellan färg, form, mönster och din egen personlighet, stil och figur. OBS! Detta gäller inte enbart kvinnor utan är något som männen också bör tänka på. Är man lång och ståtlig kan man bära upp större mönster än om man är liten och nätt. Tvärtom är mindre lämpligt.
 
 
Bildkälla: http://www.intermixonline.com/category/clothing/tops.do?nType=1
 
 
 
 
 

En afton landshövdigen

Företagarna, som jag är medlem hos sedan många år, hade igår kväll ett event i Länsresidentet i Göteborg som handlade om generationsskiften ett mycket viktigt ämne för alla familjeföretagare. Efter det att landshövdingsparet, Lars och Ann-Christin Bäckström, hälsat oss välkomna fick vi en intressant historielektion om den fantastiskt vackra byggnad som vi befann oss i. Huset byggdes 1650 och är den äldsta bostadsbyggnaden. Det uppfördes mitt under vår stormaktstid och skulle tjäna som tjänstebostad åt en av dåtidens mäktiga män fältmarskalken Lennart Torstensson och hans hustru grevinnan Beata De La Gardie. Huset ansågs så ståtligt att det länge gick under namnet det Torstensonska palatset. Huset stod klart 1651 men då låg Torstensson tyvärr sjuk på Ulvsunda gods och dog, 49 år gammal, strax efteråt så han fick aldrig möjlighet att flytta in själv. Istället blev det hans änka som bosatte sig i huset och det var alltså hon som stod som värdinna när kung Karl X Gustav med familj kom på sina återkommande besök. Huset kallades också för Kungshuset på grund av kungens många besök. Anledningen till detta var att Torstensson var mentor för kungen och kungen hade naturligtivs också lärt känna hans änka.
Slaget över danskarna som slutade med Freden i Roskilde, 1658, firades i detta hus och då stannade kungen och hans drottning Ulrika Eleonora under flera månader vilket befolkningen i stan var vädligt stolta över. Med tanke på den sergervind som de upplevt ville kungen starta ännu ett krig och då mot Brandenburg. Krigslyckan vände dock och vårt lands utrikespolitik såg mörk ut. 1661 öppnade kungen riksdag i Kronhusbodarna för att diskutera landets ekonomiska läge men denna riksdag blev också hans sista. Han blev sjuk i influensa och den 13 februkar dog kugen Karl X Gustav på andra våningen i det Torstensonska palatset. Det är lite svårt att förestålla sig att vårt land, Sverige, då var en sådan stormakt.
Vi fick också uppleva tre fantastiska skådespelare ifrån Forumbyrån iMalmö som mycket skickligt spelade upp tre olika scener som man mycket väl kan hamna i samband med generationsskiften. Sens moralen av scenerna var att det är inte alltid det vi säger som är det viktiga utan hur vi säger det.
 
 
 
 
 
 
 
 

Solsting

Igår gjorde jag ett inlägg som jag avslutade med Jag har verkligen uppskattat dessa veckor tillsammans med er. Detta kan ju kanske tolkas som om jag skulle sluta att blogga vilket inte alls är fallet. Jag har deltagit i en bloggutmaning med andra företagare då vi bloggat varje dag under 21 dagar. Igår var alltså det sista inlägget i denna utmaning. Det har varit mycket inspirerande och kul och så trevligt med alla nya kontakter som delat med sig av sina speciella kunskaper och tips. Jag har verkligen lärt mig mycket som jag kommer att ha nytta av.
Bloggar ni redan och vill bli bättre, har ni funderat på att börja blogga och har svårt att komma igång så kan jag verkligen rekommendera att gå med i denna bloggkurs.
Fördelen när man deltar i en kurs är också den feedback och alla kommentarer man får ifrån andra företag som deltager. När man sitter och skriver är man ganska ensam och utan kommentarer vet man inte vad läsarna tycker. Ingen skulle vara gladare än jag om ni fyller kommentarsfältet tankar och frågor om vad ni vill att min blogg skall innehålla. Vad är viktigt för just Dig? Vilka tips vill önskar just du? Kom ihåg att det finns inga dumma frågor.
Önskar er alla en riktigt härlig dag i det underbara försommarvädret.