Det är mycket relevant vad man har på sig!

Igår deltog jag och många andra kvinnliga företagare i en business-mässa som arrangerades av Siv Thuresdotter som driver Qoola Qvinnor Business där jag är medlem. Vill du precis som jag också bli medlem i ett nätverk där du hittar företagare i många olika branscher gå in via denna länk. Varje utställare fick göra en kort presentation om sin verksamhet och naturligtvis talade jag om vikten av att hålla en passande utsida vid alla i business-sammanhang såsom kundbesök, presentationer etc. På morgonkvisten har jag redan mailat de som kontaktade mig om eventulla uppdrag och de som tävlade om den fina Halfmoon Mirror ifrån Kristina Dam Studio och som skänkts av GIFTSETTER.COM. Hos GIFTSETTER hittar ni många fina presenter för den designintresserade.
När man exempelvis skall  hålla en föreläsning vill man naturligtvis att åhörarna skall lyssna uppmärksamt och förhoppningsvis tycka att ämnet är intressant, spännande eller kul.
Naturligtvis är föreläsarens kompetens väldigt viktig men man skall inte underskatta klädernas betydelselse när det gäller att fånga publikens intresse. Kläder har sedan urminnes tider varit viktiga för att visa upp såväl makt som social härkomst och kompetens. Det är lätt att tro att det är annorlunda idag men alla vill vi väl vara tydliga med vad vi utstrålar när det gäller vårt arbete och då är den personliga stilen, kläderna och accessoarerna viktiga verktyg.
Utsidan påverkar också vår självkänsla och därigenom också vårt kroppspråk. Det blir lättare för oss att leva upp till åhörarnas förväntingar när vi känner oss trygga och snygga i våra kläder. Men för den sakens skulle bör vi inte göra avkall på att klä oss rätt enligt tillfället ifråga.
Innan du skall göra något riktigt viktigt som att besöka en kund, söka arbete, börja på en ny arbetsplats eller hålla en föreläsning eller presentera din produkt eller tjänst är det ganska klokt att fundera över följande:
  • Vad vill du förmedla?
  • Förstärker din klädsel ditt buskapet eller finns det någon detalj som distraherar för mycket?
  • Vilka signaler sänder du ut med din utsida?
  • Är du trovärdig i din roll?
När vår utsida överensstämmer med vårt företags policy och vårt varumärke har vi betydligt lättare att få omgivningens förtroende och att skapa varaktiga businessrelationer. Att klä upp sig för mycket är precis lika olämpligt som att komma i en allför nedklädd stil.
Med tanke på sociala mediers utbredning är fokusering på person betydligt större idag än tidigare. Hur vi än klär oss så kommunicerar vår utsida med omvärlden. Har du svårt att veta vad som är lämplig välj en någorlunda klassisk stil med få detaljer som inte tar uppmärksamhet ifrån det viktiga du har att berätta eller kontakta mig så skall jag mer än gärna hjälpa dig. Lycka till!
 
 
 
 

När skall man egentligen använda den där slipsen?

Ja det är säkert en fråga som många män ställer sig när de ser alla sina slipsar i garderoben. Ordet slipstvång får många män att rysa vid blotta tanken av att vara tvungen att ta på sig en slips.
Varför tror ni att vissa män har så svårt för slips?
 
Det beror helt enkelt på deras stilpersonlighet. För den klassiska mannen är det en accessoar han inte har något emot men för den som är naturligt lagd och uppskattar bekvämlighet och föredrar en casual stil känns det väldigt jobbigt att bli "instängda" i knäppt skjorta och slips.
Men som sagt ibland måste alla män bära slips vare sig de gillar det eller inte. Efterföljande text och bilder har jag lånat ifrån Colour Me Beautiful och Obsid.se.
 
 

"Statement-läppar"

Alldeles för ofta lägger vi timmar, till och med dagar, på att hitta den perfekta klänningen eller de allra bästa skorna för den där speciella tillställningen – och glömmer bort att planera vår makeup. Färgen på din läppar bör också ha samma underton som plagget du bär upptill och även vara i harmoni med dina egna färger och hårfärg. Om man mixar kalla och varma toner skapar man en "färgdisonans" d.v.s färgerna skär sig.
Så se till att det här blir säsongen då du planerar i förväg för den allra bästa pussmunnen…

“Statement-läppar” är vad alla vill ha i vinter; här är våra tips för att få den snyggaste och mest kyssvänliga röda läppen i jul.

Röda toner

Klarröda läppar är en ikonisk Hollywood-look av en anledning; de är glamourösa, sensuella och feminina. Tona ner resten av din makeup om du satsar på en starkare läppfärg; naturliga ögon och en liten kyss av rouge på kindbenet kommer att låta dina läppar att tala för sig själva! Den fantastiska Red Carpet från Colour Me Beautiful kommer att låta dig stjäla föreställningen för kvällen. 

Hållbara läppfärger

Det kan vara en utmaning att få läppstiftet att sitta kvar på sin rätta plats under en hel kväll, men använder du rätt tekniker och produkter kan du sopa problemet under mattan…

  1. Använd en läpp-scrub för att försiktigt peela dina läppar.
  2. Återfukta läpparna med ett vattenbaserat läppbalsam (inget fett!).
  3. Applicera Colour Me Beautifuls Eye&Lip Base som primer på dina läppar. Det hjälper läppstiftet att hålla sig på plats hela kvällen och minskar risken för att det flyter ut.
  4. Välj en läppenna från Colour Me Beautiful i din bästa kulör, fyll i läpparnas konturer och därefter hela läppen för att ge läppstiftet mer djup och längre hållbarhet.
  5. Avsluta med ditt favoritläppstift från Colour Me Beautiful… Perfekt!

Om du känner dig osäker på vilket läppstift som passar bäst just för dig, kontakta din närmaste Colour Me Beautiful-konsult här, och få hjälp med att reda ut dina frågor!

Inlägget har jag lånat ifrån Colour Me Beautiful Sverige