Tänk på färgerna närmast ansiktet

Jag har fått några frågor angående gårdagens inlägg om att dela med mig tips om färgkombinationer med brunt.
Det finns så många "inte" när det gäller färger som man hört eller läst och har med sig sedan barnsben som jag tänkte vi skulle försöka ändra på. De allra flesta färger kan man bära tillsammans men däremot skall man vara lite försiktigare med nyanser. A och O är dock vilka man väljer att bära närmast ansiktet.
Om man själv är ljuslätt bör man alltid försöka bära ljusare färger tillsammans med en mörkare annars kan färgerna ta över och man lämnar ett trött och oengagerat intryck. Ju mörkare man är desto lättare kan man bära upp två mörka färger tillsammans. I det överesta kollaget skulle jag lagt till en halsduk i ännu ljusare nyanser till alla som är ljusa för att lyfta fram deras egna drag. Ett par brons- eller guldfärgade örhängen är ibland fullt tillräckligt ibland för att ljusa upp de egna färgerna.
En riktigt härlig Allhelga-helg önskar jag er.
 
 
 
 
 
Bilerna kommer ifrån Pinterest.
 

Från mjölkchoklad till 85% kakao

När man hittar sin egen nyans bland de bruna färgerna kan man verkligen skapa en riktigt bra garderob eftersom de bruna nyanserna är så lätta att mixa med varandra. Brunt är också snyggt tillsammans med svart samt vissa nyanser av blått, vitt, rött, violett och grönt. En mörkbrun kavaj tillsammans med en himmelsblå skjorta är välklätt på ett ledigt sätt i businessvärlden. Marinblått och toffé är alltid lika gångbara färgkombinationer.
I ärlighetens namn måste jag säga att jag i dagsläget inte har så många bruna plagg i min garderob men har funderat över att skaffa mig en rriktigt djupbrun jacka. En svartbrun färg kan se ut som svart men har en mjukhet i sig som svart saknar.
Vilken av alla dessa härliga plagg tycker du mest om färgmässigt sett.
 
 
Bildkälla: Pinterest

Hur bygger man en bra basgarderob?

Vi använder endast ca 20% av de kläder vi köper. I en artikel i Göteborg-Posten den 8 okt 2014 kan man läsa att göteborgarna köper 15 kg nya kläder varje år och att åtta kg av dessa slängs i soporna under motsvarande period. Kläderna är inte trasiga utan ägaren har bara tröttnat på dem.
För att försöka komma till rätta med detta är det bra med en djupdykning i garderoben. Sortera ut allt som inte använts under det senaste året och fråga dig själv varför plaggen blivit hängande. Är det t.ex svårt att kombinera med dina andra plagg, sitter de inte riktigt bra, är du osäker på om färgerna passar etc. Sannolikheten att du kommer att behöva dessa plagg i framtiden är liten så lägg dem i en hög som du sedan kan sälja eller skänka till välgörenhet.
När du gjort denna rensning är det mycket lättare att se vilka kläder som verkligen behövs och risken för impulsköp blir mindre. Det är heller inte så dumt att fota plaggen du hängt tillbaka med mobilen för då ser du direkt vad du behöver komplettera med i klädväg.
Vad skall basgarderoben bestå av? Det beror naturligtvis på vad man fyller sina dagar med.
Det första kollaget, som jag lånat ifrån Pinterest, visar en lämplig bas för den som arbetar på kontor. Det andra kollaget gjorde jag för en kvinna som jobbade som pedagog men också arbetade med försäljning. Dessa kläder kommer ifrån Lindex.
Lägg pengarna på kvalitet istället för kvantitet och pimpa med smycken och andra accessoarer när du skall iväg på något trevligt efter jobbet.
Behöver du hjälp och tips boka en färg- och/eller stilrådgivning, garderobrensning eller shoppinghjälp. Se min hemsida se www.colorme.se.