Vilka färger dominerar bland dina kläder?

Kläder och accessoarer är ett språk som vi uttrycker oss med vare sig vi är medvetna om det eller ej. När vi klär oss visar vi upp en del av vår fantasi men också känslor och därför sänder vår utsida signaler och budskap till omigvningen. Om vi gillar att sticka ut bär vi gärna starka färger och flera mönster än de som är lite mer tillbakadragna eller befinner sig i en formell miljö där det är lämpligt att välja en neutralare utsida. Hur vi uppfattar färger har med många olika faktorer att göra men att färger påverkar oss själv och vår omgivning är det ingen tvekan om.
Alla har vi några älslingsfärger. När jag öppnar mina garderobsdörrar ser jag blått, vitt, cerise, rosa, grafitgrått, blågrönt och lite svart.  Vilka färger är dominerande bland dina kläder?
Bilderna har jag lånat ifrån Pinterest. I dessa kläder ser man välklädd och snygg ut på de allra flesta kontor och de är också snygga för en afterwork eller senare middag med kunder.
 
 
 

Kul att få ha med en bild i vårt lokala blad Tidningen Väster

 
 
 
 

Rosenkvarts och serenityblått årets ljuva pasteller

Pantone har i år val ut två färger vilket är ovanligt och årets trendfärger är pastellerna rosenkvarts och serenity-blått. Serenityblått brukar vi kalla babyblått på svenska. Pasteller är ju mjuka nyanser och passar alldeles utmärkt för alla som har svårt för starka färger. Jag fotade mina vackra tulpaner i morse för att ge ett exempel på starkare rosa, cerise och röda färger som är snyggt tillsammans med rosenkvarts för den som vill skapa ett färgstarkare intryck. Har man en varmare undersida satsa på färger som aprikos och laxfärgat.
Serenity-blått är en tacksam färg för den passar till alla andra nyanser av blått och till i stort sett alla andra färger. Efter denna vargavinter som nu börjat övergå i smutsig slask ser jag verkligen fram en vår med vackra och lekfulla pasteller.
 
Från Peter Hahn har jag lånat följande bild med härliga pasteller. I årets kollektion finns också många fina sandtoner med en kall underton vilket inte är vanligt. Gå in på deras hemsida och kika för det finns mycket snyggt inför våren.
Den sista bilden har jag lånat ifrån Pantone Colour of the year