MODEVISNING MED STIL- OCH STYLINGTIPS

Första gången jag steg in i Luna Fashion's butik på Medborgaregatan 2 i Mölndal slogs jag av den sobra stilen och elegansen. När jag sedan gick omkring bland alla de vackra plaggen kom jag faktiskt till att tänka på ordet konstverk.
Det är nämligen med dessa kläder som det är med målningar att man ju mer man tittar desto fler detaljer upptäcker man. Det finns inte ett enda plagg som inte har något liten detalj. Det kan vara allt ifrån en liten slits på ett byxben till vackert handbroderade blommor på transparant spets runt midjan. En liten spetskant längs krage på en kavaj visade sig vara avtagbar. Ärmslut som sitter så där fint och följsamt på överarmen som många kvinnor föredrar. Kläderna klär verkligen fram de kvinnliga formerna på ett mycket smakfullt sätt.
Blommor skall det vara i vår. Naturligtvis finns det också blommor hos Luna. Några i monokroma färgställningar och andra som är i accentfärger och kontrasterar så fint mot en mörkare botten.
Kläderna är unika varför det är lätt att skapa en personlig stil. De är också klassiska men med en twist vilket betyder att de också är mycket enkla att klä upp eller klä ned.
Tusen tack till Luna fashion för uppdraget att tala stil och stiltips, till alla vackra modeller och inte minst till alla er kunder som kom till vårt event.
 

Hur väljer du mönster?

 Om man gillar mönster eller ej beror på stilpersonligheten. Men det kan naturligtvis också ha med färgerna och själva printet att göra.
Den romantiska kvinnan föredrar mjuka och pudriga toner och blommiga mönster. Storleken varierar beroende på hennes skala och längd.
Mönster är inget som fyller den klassiska kvinnans garderob. Någon enkel rand i klassiska färger kanske hon kan tänka sig.
Den dramatiskt lagda kvinna däremot älskar stora printer, kontrastrika färgkombinationer men bara om det är trendigt.
Ingen är den andra lik men ni kan ha som utgångspunkt:
  • en petit kvinna (160 eller kortare) klär i småmönstrat.
  • Den långa och ståtliga kvinnan (170 och längre) kan bära upp stora mönster.
  • Ligger ni mitt emellan välj mellanstora mönster.
Det är med mönster som med färger. Det är du som skall spela huvudrollen i din klädsel.
Svårt att hitta rätt? Hör av dig för en rådgivning i stil och/eller färg, föreläsning eller varför inte en tjejkväll då vi fokuserar på era personliga färger, stilar och mönster.
Bilden har jag fotat hos Butik Finess, Ytterbyvägen 5 i Kungälv.

Varför var denna kappa ett felköp?

 
Coco Chanel hade helt rätt när hon sa “den vackraste färgen i världen är den som ser bra ut på dig” (spännande sagt av en kvinna alltid klädd i vitt och svart, men så var de också hennes färger). Självklart finns det fler än en enda färg som vi passar bra i; poängen är den att färger har sån stor genomslagskraft att rätt eller fel färg kommer att göra en enorm skillnad i hur bra du ser ut och därmed också hur du känner dig. I många år dominerades modescenen av neutrala kulörer, men med tiden har färger – i alla olika nyanser – blivit en del av vår garderob. Det finns tusentals olika färger på marknaden vilket gör vår shopping mer intressant, men också svårare. Vissa färger älskar du ju – men älskar de dig tillbaka? Var ärlig: håll upp tyger med färg i olika toner intill ditt ansikte och om en speciell färg ger ditt ansikte ett lyft och får dej att stråla är det bara att satsa. Får du däremot mörka skuggor under ögonen och hakan och din hy ser glåmig ut, är den inte din kompis. Färgerna du bär närmast ansiktet är de som har störst betydelse för ditt utseende så det är kulörer på toppar, jackor och kappor du ska välja med störst omsorg. För att inte tala om färgerna på din makeup!

Ofta vet vi redan instinktivt vilka färger som fungerar för oss och vilka som inte gör det – men vi vet inte varför! När du väl har förstått varför vissa nyanser är ”dina färger” kommer du att ha verktygen för att göra smartare val i klädbutikerna.

”Rätt färger” handlar inte bara om att matcha dem med din egen färgskala (hår, hy och ögon); rätt färger kommer också att arbeta hand i hand med din personlighet och din stil. Allt vi sätter på oss talar om för människorna omkring oss vilka vi är och hur vi ser på oss själva. Våra kläder hjälper oss att bygga upp vår självbild och att definiera vilka vi är. När vi väljer vilka färger vi sätter på oss, precis som när vi väljer vilken stil på kläderna vi vill ha, är det instinkten som drar oss till det som passar just vår individuella smak. Trots att vi alltid påverkas av modet, andra människor, vänner med mera så är det vår personlighet som är den viktigaste och största faktorn bakom de klädval vi gör.

Så när du kommer på en färgrådgivning är det mycket mer än hur färgerna ser ut mot din egen färgskala vi tittar på. Vi tar hänsyn till din personlighet, vilket intryck du vill ge, vad du gör, om du vill känna dig lite mer äventyrlig i dina klädval eller lite mer sofistikerad – och självklart också vilka färger som du mår bra i. 

För att återkomma till rubriken så var denna kappa helt rätt stilmässigt sett och den satt också mycket snyggt. Den hade ett klassiskt snitt många spännande detaljer men färgmässigt var det helt hopplöst köp. Har vare sig tidigare eller senare valt en liknande färg även om ett plagg stilmässigt har tilltalat mig mycket.

Behöver du uppdatera din färger, få en mer inspirerande garderob, förstärka eller tona ned din personlighet med passande färger? Boka en rådgivning i min studio i färg och/eller stil www.colorme.se.

En färgrådgivning tar två timmar. en stilrådgivning likaså. Ett annat alternativ är mitt koncept Mix av färg och stil på två timmar.

Bor du långt ifrån Göteborg leta efter någon av mina kollegor på Colour Me Beautiful i Sverige via deras hemsida http://colourmebeautiful.se/.