Spana in vårmodet från front row!

Alla väntar vi intensivt på sol och varmare vinder och i väntan på att våren skall dyka upp visar vi fina kläder med vackra detaljer, snitt och skärningar som ger oss alla härliga vårvibbar.
 
Vi ses väl den 27 mars kl 18.00 hos Luna Fashion Sweden
Medborgaregatan 2 i Mölndals Centrum.
Ni anmäler er genom att swisha 75:- i förväg till 0707538443 eller betala i förväg i butiken
Jag står för Stilsnacket och bjuder på många stiltips under kvällen.
Antalet platser är begränsat så vänta inte in i det sista.
Varmt välkommen!
 

Vill du följa med på vår stilresa?

Igår hade jag en färgglad och stilig kurs för en grupp kvinnor. Jag frågade om vi skulle checka in med nybryggt kaffe eller Cava. Det blev bubblande pärlor i glasen och vi hade en intensiv men kul söndag tillsammans.
Denna vackra bukett fick jag av en av deltagarna och ännu en gång fick jag se mina idéer bekräftade. Vi köper mer eller mindre medvetet t.ex färger på blommor och detaljer i inredningen som någorlunda stämmer överens med vår egen palett. Att några av dessa färger också råkar passa mig personlighen väldigt bra tror jag däremot ingen tänkte på. Så med denna bukett startade vår Stilresan redan under minglet.

Tulpanernas olika nyanser passade dessutom flera av deltagarna alldeles utmärkt så buketten blev till glädje på fler sätt. Nyanser är en sak men hur man skall mixa dem för att klä fram, skapa det bästa av sig själv, sin personlighet och sina egna färger är något helt annat. Några av kvinnor fick rådet att välja kontraster med mörkaste nyanserna och de ljusare färgerna medan ett par andra kvinnor blev finare i en mjukare färgskala.

Ju starkare kontraster vi bär desto mer synliga blir vi och desto mer uppmärksamhet får vi. Samtidigt uppstår då frågan om hur synliga vi vill vara och hur mycket uppmärksamhet vi klarar av. Även en kontrastrik färgsättning på kläder kan vara svår att ta till sig eftersom man lämnar sin egen bekvämlighetszon när man blir synlig genom starkare färger. Alla vill vi bli sedda, ha en personligare stil men samtidigt vill många inte sticka ut för mycket för de är rädda för omgivningens reaktioner.

Mitt jobb är att inspirera och coach dem att våga. De vet nu var de står stil- och färgmässigt sett och vi har gemensamt gått igenom deras målbild vad gäller färger och stilar. Att göra en rivstart är ingen god idé utan istället skall de ta ett steg i taget, addera en färg åt gången, plocka fram spännande accessoarer i en större skala än tidigare, gå igenom sin garderob noggrant, hitta plagg de inte visste att de hade och sedan ställa sig framför spegeln och prova, prova och åter prova. Genom att se sig själv i spegeln i nya material, detaljer, färger, snitt, modeller tränas de i att våga ta nästa steg.

Deltagarna har nu startat sin Stil- och färgresa och i bagaget har det packat inspirationen och kunskap och rådet att börja se på sig själv med nya ögon, klä fram sin figur istället för att dölja och att VÅGA testa något helt nytt.

Vill ni hänga med på en Stilresa är ni välkomna att höra av er. Jag vill att alla som deltar skall bli sedda, få med sig så många personliga tips som är möjligt och bli inspirerade att våga starta en förändring av sin stil. Det betyder att mina grupper inte rymmer fler än ca 6 personer under en heldag. Gäller det kvällskurser så kan vi skräddarsy dem. Välkomna att höra av er till mig. Mina kontaktuppgifter finns på www.colorme.se.

Vi är vår egen förpackning!

Enligt den engelska universitetslektorn, Joanne Entwistle, är sambandet mellan vår utsida och vår identitet komplex. Med vår utsida visar vi vem vi är och vilken klass eller vilken grupp vi tillhör men utsidan är också en del av vår kommunikation. För att vi skall förtydliga vår kompetens handlar det därför att hitta en passande utsida, en annan form av cv eller en förpackning som gör oss trovärdiga i omgivningens ögon. Men det är inte enbart själva klädsel som kommunicerar utan också hur vi bär den, hur vi för oss, och sättet vi talar på.

I dagens samhälle där konkurrensen är oerhört hård kan det vara någon av dessa detaljer som medför om vi blir framgångsrika eller ej.

Ingen människa är den andra lik och valet av kläder varierar från bransch till bransch. Det finns ingen gyllene regel att rätta sig efter förutom att bank,- jurist- och revisorsektorerna brukar ställa högre krav på sina anställdas klädkod. Jag vet dock att även företag i andra branscher fordrar relativt formell klädsel vilket för herrarna innebär att de skall bära slips. Klädkoderna har visserligen lättats upp men det är ändå viktigt att försöka hitta en någorlunda gemensam klädkod med den/de som vi bokat ett viktigt möte med. Det underlättar kommunikationen och därmed också vår chans att nå framgång. Det är också så att vi oftast väljer att ha business med dem som är ungefär som oss själva. När du bokat ett kundbesök, arbetsintervju eller annat viktigt möte gör en seriös research av företaget för att bilda dig en uppfattning hur formellt klädd du bör vara och var noga med ditt sätt att presentera dig och ditt kroppsspråk.

Under mina år som färg- och stilkonsult har jag fått höra att "ingen annan skall väl bestämma hur jag skall klä mig." Det kan ju tyckas konstigt men om vi t.ex skall på kundbesök och hoppas få den där ordern som vi och vårt företag så väl behöver handlar det faktiskt om att hitta en någorlunda gemensam utsida med den bransch som kunden befinner sig i.

Om man gjort sin research men ändå är tveksam över hur man skall klä sig för sitt kundbesök håll din utsida någorlunda neutral både vad gäller färger och detaljer utan att ge för mycket avkall på din personlighet.

Välkommen till min hemsida www.colorme.se. Jag delar också med mig många tips på mitt Instagramkontor under namnet elisabethbovik.