Se vad jag hittade

Måndag morgon och jag skall strax sätta mig i bilen och köra till Borås. Det började snöa redan tidigt igår kväll och marken är täckt av snömodd. Funderade ett tag på att ta bussen men med all min packning som jag behöver ha med mig blir det svårt att åka kollektivt.
 
Smaragdgrönt och grönt i alla dess olika nyanser är ju vårens och sommarens stora färg. När jag var och fönsterspanade under helgen såg jag att dessa färger börjar synas i många butiker. Jag hade för mig att jag köpte en kavaj i vårens färg för några år sedan och efter mycket letande hittade jag den. Den passar ju alldeles utmärkt att ha inomhus redan nu och utomhus när vädret blivit varmare. Bland alla mina scarves och sjalar hittade jag också något i mintgrönt som är ursnyggt att kombinera med smaragdgrönt. Det lönade sig att alltså spendera lite tid på att se vad man har i sina gömmor.
Känner ni för ännu starkare kontraster varför inte kombinera med olika toner av lila. Purplefärgen kommer dessutom stort till hösten så om ni köper något plagg i lila nu passar det lika bra i höst. Hallonrött är också en färg som passar fint tillsammans med många gröna toner. Förr i tiden hade man alltid en flera olika garderober som vädrades och hängdes undan och togs fram igen när det var dags. Jag tycker att man kan använda i stort sett alla kläder året runt. Det beror bara på hur man kombinerar plaggen. Många av sommarens klänningar kan bli höst- och vinterfina när man bär dem tillsammans med plagg i grövre material som stickat, tweed, skinn etc
 
 
 
 
 
 
 

Min lyckade nätshopping

Jag skrev ju igår att jag inte hinner med något blogginlägg innan onsdag. Nu blev det inte så eftersom jag ville visa er min fina kofta/stickad kavaj ifrån Maria Westerlind som anlände under helgen. Med en gång jag såg den på deras webbutik visste jag att den passar perfekt i min jobbgarderob. Trots kvaliteten på mina mobilbilder tror jag ni ser hur jag tänkt att kombinera koftan. Det är otroligt vad ett enda nytt plagg kan göra, eller hur.
 
Först och främst kan jag bära den knäppt tillsammans med mina blå och svarta kostymbyxor, mina jeans, min svarta och min gråa pennkjol. Sedan såg jag att min sommarblus med sina små guldknappar längs halsringningen passade perfekt.Stora och små guldknappar ser fint ut. Jag testade också min väldigt gamla knutblus och visst det fungerar det också. Min marinblåa klänning som jag köpte förra våren kan jag också bära tillsammans med min Maria kofta. Koftan kommer att bli ett bra basplagg även tilll sommaren tillsammans med vita jeans, capribyxor och shorts.
 
Jag brukar alltid sända med mitt tips att man inte bör köpa ett plagg som bara passar till ett eller två andra plagg för risken är att det blir ett uddaplagg som blir liggande. När man kan sätta ihop minst 3 bra kombinationer av plagg är det värt att fundera över ettt köp. Om jag räknat rätt kommer min kofta att ge tio nya klädkombinationer vilket jag är väldigt glad för. Priset på rea är dessutom 390:-.
 
Slutligen kan ni ser hur snyggt marinblått är såväl till smaragd som till mintgrönt.
 

Har du svårt med jobbgarderoben

Förra fredagen skrev jag om männens casual Friday och idag tipsar jag om en bra basgarderob för kvinnor som arbetar på kontor av något slag. Som ni ser på bilden behöver man inte alls ha så många plagg som man tror för att se snygg och välklädd ut hela veckan. Om man satsar på grundplagg som är så enkla och klassiska som möjligt och i ett material som är det bästa budgeten tål så har man kommit en bra bit på vägen. Om basplaggen också är relativt neutrala färgmässigt är det hur enkelt som helst att fylla på med några av vårens härliga färger. Med en clutch i färg till den mörka klänningen eller dräkten kan ni gå raka vägen till afterwork eller middag.
Med ett bälte eller ett par skor i färg ser det ut som om ni bytt ut hela garderoben.
Djurmönstrat verkar aldrig gå ur tiden och vill ni stoppa in något i klädsel med detta tryck kan en väska eller ett bälte vara perfekt.
Om ni går in på shopbop.com kan ni se ett förslag på en hel klädsel i gult.
 
På måndag och tisdag i nästa vecka jobbar jag Borås med en helt ny klass och i en ny skola så då lär jag inte hinna med att blogga. På onsdag är jag tillbaka i Göteborg och vid mitt skrivbord igen och jag hoppas ni tittar in då. Varmare vinder är visst på väg redan i början av nästa vecka så njut av de krispiga färgerna i naturen så länge de finns kvar.
En riktigt trevlig helg önskar jag er alla
 

Alla de neutrala färgerna kommer ifrån shopbop och plagg och accessoarer i färg samt det djurmönstrade ifrån hobbs.co.uk