Res lätt

Det är sommar enligt almanackan och jag hoppas att det kommer att bli så på riktigt också. Att packa inför semestern är för många ett riktigt huvudbry och oftast tar man med sig alldeles för många kläder. Hur många par skor skall man packa ned? Är fem par för mycket? Hur mycket skall då en normal semesterpackning innehålla? Ja det beror naturligtvis på hur man skall tillbringa sin semester. Har man sommarhus i Sverige kan man ju ta med sig betydligt mycket mer än om man skall flyga utomlands eller om man sticker i väg med båt eller husvagn. Det är verkligen en konst att kunna "resa light." Här är några tips som jag hoppas ni kommer att ha glädje av.
 
Tycker du att det är svårt att vika plagg så är mitt tips: rulla dem snyggt och prydligt istället.
 
  • Kroppen sväller i värme. Välj därför naturmaterial som tillåter kroppen att andas och som känns skönare att bära. Tänk också på fötterna och välj skor med öppen tå och ev slingback.
  • Även i det varmaste medelhavsklimat kan kvällar och nätter vara kyliga. En lätt jacka eller skön sjal är idealiska plagg för kyliga kvällar.
  • Stoppa ned medel för handtvätt. Det är hur lätt som helst att skölja ett par toppar och lite underkläder.
Glöm inte halsband, bälten och scarfs som lyfter dina baskläder.
 
 
Bildkälla: http://www.colourmebeautiful.co.uk/home
 
 
 
Kategori:

Frisyrtrender

Christina Mattson (dinfargochstil.se), frisör samt färg- och stilkonsult som har sin verksamhet här i Göteborg, är min första gästbloggare. Hon kommer att dela med sig tips om frisyrer och god hårvård på min blogg. Eftersom jag själv inte är frisör rekommenderar jag mina kunder att kontakta Christina när det gäller färger och former för frisyren. Hon är delägare i Salongen Hos Tina, Aresgärde 7-8, vid Tuve torg och nås på tel nr 031-554230 om ni behöver häljp.
 
Arbetslivet som frisör och färg- och stilkonsult är otroligt roligt. Våren och försommaren är nog den mest kreativa och inspirerande tiden på året för oss frisörer. Denna säsong har luggen varit het och jag gissar att det är Loreen som inspirerat oss. Förutom hennes numera så välkända lugg så förekommer också flikiga, korta och assymetriska luggar. Vilken typ av lugg man skall välja beror på ansiktets form och proportioner. Alla har inte en ansiktsform som kan bära upp Loreens tunga lugg. Jag säger därför tack och lov för sindbenan och snedluggen som kan varieras i det oändliga. Om ni följer länken kan ni åter en gång njuta av den svenska schlagerframgången.
 
Rent generellt kan man säga att ett avlångt ansikte med hög panna klär bäst i lugg eftersom luggen gör att ansiktet upplevs som kortare. En runt ansikte däremot ser ännu rundare ut med hellugg. För denna ansiktsform brukar jag rekommendera en sidbena eftersom den förlänger ansiktsformen. Hilary Duff's frisyr är lättare att bära och passar betydligt fler ansiktsformer.
 
 
 
 
 

Agnes och Zara

Snart stundar semester för de allra flesta av oss och om man semestrar i båt som vi gör är det nödvändigt att packa minimalt. Men man vill ju också klä upp sig ibland även under semestern och vad är då enklare och lättare än att ta med sig än några spännande accessaorer. De tar ju ingen plats alls i båtens förvaringsutrymmen men gör så stor skillnad när man vill vara fin inför middag hos goda vänner längs kusten eller ett restaurangbesök.
Agnes som medverkade på Allsång på Skansen igår kväll bar ett fantastiskt halsbad och ett maffigt bälte. Fler tips på accessoarer finns t.ex hos Zara. Accessaorer kan alltså förändra din klädsel optimalt och göra din enkla bas riktigt festfin.