Trompe l´oeil dvs det handlar endast om att lura ögat

De flesta frågor handlar faktiskt om viljan att förlänga sin siluett men jag får också frågor ifrån långa kvinnor som önskar tips om hur de skall klä sig för att se lite kortare ut. Ju fler horisontella linjer man har i sin klädsel desto kortare ser man ut. Anser man sig ha för långa ben i förhållande till överkroppen bör man inte stoppa ned skjortan eller toppen i byxan eller kjolen utan bära den utanpå. En nedhasad midjelinje (se klänningen med randig överdel och mörkblå underdel) förlänger överkroppen och då uppfattas benen som kortare. En lång tunika/tröja eller jacka ger samma effekt. Undvik alltså korta eller nedstoppade tröjor om ni vill få bättre proportioner mellan över- och underkropp. 
Besök gärna min hemsida colorme.se  där ni får mer information om min verksamhet såsom rådgivningar, workshops och föreläsningar för privatpersoner och för företag. De fina bilderna har jag lånat av Modevillan en butik som jag skall besöka nästa gång jag åker till vår kunliga huvudstad. Har ni fler frågor så är min frågelåda ständigt öppen så maila mig på info@colorme.se.
 
 
 
 
 
 
 
 
Kategori:

Göm inte dina former

Med gårdagens och dagens inlägg vill jag tipsa er om alla detaljer i klädseln som kan lyfta eller sänka beroende på var de sitter. Mönster, färger, former betyder mycket när vi skall bygga upp en bra basgarderob. Ju mer vi funderar över dessa detaljer desto färre felköp gör vi något som är bra för vårt klädkonto men också för miljön eftersom vi slipper onödiga returer. Bra frågor att ställa sig är: vilken kroppsform har jag, vad är det jag vill klä fram, hur ser mina proportioner ut och vad är det jag vill balansera?
Enkelt uttryckt så kan man med hjälp av färger och mönster sätta fokus på olika kroppsdelar. Ju ljusare och klarare färger desto lättare faller våra ögon på dessa delar. Det behöver inte vara så märkvärdigt utan det räcker med ett par röda läppar för att omgivningens blickar dras till vårt ansikte. Vill vi förstora en kroppsdel kan vi alltså klä den i ett mönstrat plagg eller enbart använda oss av färger som exempelvis kritvitt, klarrött, äpplegrönt, cerise eller citrongult. Glansiga material som siden samt blanka väskor och skor drar ögonen till sig som ni kan se på den överesta bilden. Matta material och mjuka färger däremot har en förminskande effekt.
 
Jag tycker att det är snyggt med detaljer på kläder men om man är axelsmal och bredare nedtill och vill balansera sina proportioner är inte kjolen med sina glansiga dragkejdor optimal för figuren. Det verkar också som att de syns även om man har på sig kavajen. Det runda spännet på kavajen sticker också ut.
Den klara färgen på toppen drar verkligen blickarna till sig och är mycket bra om man vill klä fram ett område på kroppen. Dessutom är den mycket snygg tillsammans med alla gråa nyanser som vi kommer att få se mycket av i höst.
 
 Bildkälla: Pinterest

Vad är det första ni lägger märke till?

Dagen inlägg består endast av en fråga. Vilka detaljer på nedanstående bilder var det som först fångade ert intresse? Återkommer till inlägget imorgon med mina egna funderingar.