Inbjudan till vårt modequiz den 12 okt på Götabergsgatan!

 
Min kollega Christina Mattsson www.dinfargochstil.se och jag bjuder härmed in er till en stilig eftermiddag om mode och trender.
Vet du vad en genomsnittlig damhandväska väger?
Svaret på denna och andra frågor om kvinnliga accessoarer får du under modequizen. Vi visar också glimtar ifrån de viktigaste trenderna inom höstens mode och för att veta vilka detaljer ur säsongens mode som passar just dig och din garderob får du göra en stilpersonlighetstest.Vinnaren av modequizet får naturligtvis ett fint pris och alla deltagare får var sin goody-bag.
Det första tillfället är den 4 oktober men då är det redan fullbokat. Det finns dock några platser kvar till söndagen den 12 oktober. Tid 16.00 - 18.00. Vi träffas hos Care of Hud och Hår på Götabergsgatan 18, Göteborg. Vi bjuder på smörgås, vin, kaffe.Priset är 345:-/person.
Din anmälan behöver vi snarast. Maila info@colorme.se för betalningsinformation.
Varmt välkomna
 
 
 
 
Kategori: Elisabeth Taggar: Modequiz, goody-bag, care of hud och hår, Götabergsgatan, Göteborg, damhandväska

Varför klär sig män så färglöst idag?

Tiderna då män med pengar och makt bar kläder i starka färger, dyrbara material som hermelin, sammet och siden och prydde sig med krås, rosetter och smycken upphörde i samband med den franska revolutionen då lyx och fläd förbjöds och man krävde återhållsamhet.
Vadderade kortbyxor ersattes mot långbyxor och färgglädjen fick ge vika för en mer murrig utsida vad gällde byxa och kavaj medan västen fortfarande fick lov att sticka ut färgmässigt. Vid mitten av 1800-talet blev dock även västen lika diskret som övrig klädsel och detta signalerade manlighet. Kopplingen som funnits mellan en prålig och lyxig utsida och hög maktposition försvann och istället var det en strikt och elegant utsida tillsammans med ett korrekt och återhållsamt sätt som gav uttryck för makt och rikedom. Allt annat ansågs omanligt. Från och med nu var det kvinnorna som fick stå för glamour och flärd. Detta var en mycket kort beskrivning av förlagan till den klädsel som är mannens enda alternativ såväl till formell business till stora fester och bröllop.
Ju flestligare tillfället är desto mindre färger tillåts männen bära eftersom accessoarerna till frack och smoking är vita. Kvinnorna däremot får lov att blomma ut i fantastiska kreationer och ju finare fest desto mindre tyg upptill och mer nedtill.
 
Under 50- och 60-talen var det sällan man såg män bära smycken annat än exempelvis vigselring, klocka, manschettknappar och eventuellt klackring och slipsnål. Idag tycker jag dock att man börjar se att allt fler män vågar bära  accessoarer och speciellt armband samt färg- och mönsterkombinationer.
Vad är manligt eller ej enligt ert sätt att se?
 
 
 
 

Snyggt med klassisk kamelhårsulster

Min absoluta favorit bland rockar är en riktigt klassisk kamelhårsulster men naturligtvis är det väldigt opraktiskt att bära en sådan färg i vårt land med mycket slask och snömodd. Det finns många olika nyanser av beige. Vissa har mycket gult i sig medan andra ligger på den kallare sidan.
Har ni tänkt på att under den kallare delen av året är det våra ytterkläder som hamnar i fokus vid första intrycket. En alltför sliten ytterrock kan därför förta intrycket av en i övrig snygg klädsel vilket är lite synd. Tar ni fram fjolårets rock se efter så att det inte fattas några knappar och att det inte finns fläckar eller lösa trådar.
I år är det mer välskräddat än på flera år och den som måste investera i en ny rock har därför ett stort urval att välja bland. I mitt kollage nedanför hittar ni rockar ifrån en tusenlapp upp till många tusen kronor.
Vilken modell man skall välja har med den övriga personliga stilen samt figuren att göra. En enkelknäppt modell är alltid ett säkert kort och speciellt om man har pondus över axlar, bringa och mage. Vill man addera volym till överdelen välj en dubbelknäppt modell med detaljer som axelklaffar och markanta slag.
En klassisk Burberry-trench med avtagbart foder är ju ett också ett alternativ till en i ull eller kashmir och står också bättre emot snöslask, regn och vind.
En duffel fungerar också men ger ett lite sportigare intryck och kanske därför mindre lämplig för den som ofta bär kostym i sitt arbete. Om ni väljer en halvlång jacka istället för en längre rock se efter noggrannt så att inte kavajen syns nedanför jackan.
När det gäller färger är mitt tips att hellre välja en mörkgrå än en svart. Grafigrått är en relativt neutral färger som passar nästan alla och den tygern inte ned dina egna färger som svart kan göra.
Bilderna har jag lånat ifrån HM, Tiger of Sweden, MQ och Braun Hamburg.
Behöver ni tips och råd om färger, modell och materialval är ni välkomna att boka färg- och/eller stilcoachning hos mig. Kontaktuppgifter hittar ni på min hemsida www.colorme.se.