Påskefyr vid havet

I det lilla samhälle som jag växte upp i var det tradition att tända påskfyrar på påskaftonen. Dessa bygges på de höga bergen runt samhället. Under en period var det upp till fyra olika brasor som alla tävlade efter att vara störst och att brinna längst. Vilken fyr man tillhörde hänge ihop med var man bodde.
 
Vi flyttade till Hunnebostrand strax innan jag fyllde fem år och det huset vi bodde i tillhörde Högebergs fyr. Av namnet förstår man att det är det högsta berget i samhället och därifrån har man en fantastisk utsikt över hela skärgården. Efter några år flyttade vi ett stycke och då blev det Stenklevs påskfyr istället. Det rådde en viss rivalitet mellan de olika lagen. Det var ett evigt samlande av prylar och de mest hängivna proffsen brukade ringa på i husen redan vid juletid för att höra om de kunde tinga deras gran. I fyren samlades allt mellan himmel och jord som traktor- och bildäck, silltunnor, granar, kartonger och allt annat som kunde brinna riktigt bra. Bredvid den stora påskfyren byggdes alltid en liten som man tände först och på så sätt försökte lura de andra att tända sin riktiga fyr. På andra delar i Bohuslän vet jag att denna lilla fyr kallades för narrefyren dvs man narrade de andra. Den påskfyren vann som inte bara var störst utan brann längst. Jag minns än idag den där speciella känslan när någon av papporna tände brasan och flammorna steg mot den mörka himlen
 
 
Med dessa bilder ifrån min mina gamla hemtrakter
önskar jag
er en riktigt Glad Påsk
 
 
 
 
 
 
 
 

Randigt och prickigt

För någon vecka sedan visades glimtar från modevisningarna av höstens mode i Paris. Hos Chanel såg man tydligt att kristrecksranden kommer stort till hösten både på dam- och herrsidan. Men innan vi skall se på hösttrender vill vi ha en vacker vår och en härlig sommar.
 
Vårens kläder innehåller också många olika mönster så om ni är på jakt efter något randigt, rutigt, blommigt eller grafiskt så är det högsäsong just nu.
 
Om man gillar mönster eller ej har ofta med den egna personligheten att göra. Är man klassikst lagd eller har en internationell sida så undviker man oftast mönster av olika slag. Den kreativa kan oftast inte få för mycket av mönsterglädje medan den romantiska föredrar vackra blommönster i mjuka pasteller.
Bilderna har jag lånat ifrån colourmebeautiful.co.uk..
Kategori:

Vårpasteller

Gemensamt för dessa pasteller är att de ligger inom den varma färgskalan. Om du provar en topp, skjorta, tunika eller annan överdel i t.ex korall och det inte känns bra kan det bero på att du själv har en kall hudton. Testa ett annat plagg i butiken som har en kallare ton som t.ex koftan som jag klippt in i bilden. Skillnaden kan kanske tyckas hårfin men det är just den här lilla skillnaden som är så viktig.
 
Vill du få en egen färplånbok med dina bästa pasteller och accentfärger som du kombinerar med dina basplagg är du välkommen på en rådgivnng hos mig. Bilderna kommer ifrån Bonaparte.