Afternoon tea, mingel och föreläsning

Carina Fyrsten, beteendevetare och jag håller en öppen föreläsning på Wendelsberg den 5 arpil kl 15-17.
  • Vill du veta hur du kan påverka din stil?
  • Vill du stärka ditt varumärke?
  • Vill du mingla med andra trevliga människor?
  • Vill du njuta av afternoon tea i underbar miljö?
För er som inte är medlemmar i Företagsamma kvinnor i Härryda är kostnaden 125:- / person. Varmt välkomna!
Anmäl er via denna länk: http://www.foretagsammakvinnor.nu/kalender.asp?ar=2016&m=4&id=86.
Önskar er alla en riktigt Glad Påsk
 

Föredrar du tidlösa eller trendiga snitt

Personligen gillar jag rutiga kostymer men det är bra att tänka på att någorlunda diskreta mönster inte är lika tidskänsliga. Om du funderar över en rutig kostym är det extra viktigt att tänka på din kroppsform, dina proportioner och din personliga stil. Att välja passande material gör också stor skillnad. Lätt glansiga material brukar oftast passa den dramatiska trendiga mannen bättre än den som föredrar tidlösa snitt. Om du vill dölja några trivselkilon är det smart att välja en väst i en mörkare färg än själva kostymen.
Hos Suit supply får du många bra tips inför ditt kostymköp.
 
 
 
 
 
 

Vi är vår egen förpackning!

Enligt den engelska universitetslektorn, Joanne Entwistle, är sambandet mellan vår utsida och vår identitet komplex. Med vår utsida visar vi vem vi är och vilken klass eller vilken grupp vi tillhör men utsidan är också en del av vår kommunikation. För att vi skall förtydliga vår kompetens handlar det därför att hitta en passande utsida, en annan form av cv eller en förpackning som gör oss trovärdiga i omgivningens ögon. Men det är inte enbart själva klädsel som kommunicerar utan också hur vi bär den, hur vi för oss,  och sättet vi talar på.
I dagens samhälle där konkurrensen är oerhört hård kan det vara någon av dessa detaljer som medför om vi blir framgångsrika eller ej.
Ingen människa är den andra lik och valet av kläder varierar från bransch till bransch. Men att försöka hitta en någorlunda gemensam klädkod med den/de som vi bokat ett viktigt möte med underlättar kommunikationen och därmed också vår chans att nå framgång.
Under mina år som färg- och stilkonsult har jag fått höra att "ingen annan skall väl bestämma hur jag skall klä mig." Det kan ju tyckas konstigt men om vi t.ex skall på kundbesök och hoppas få den där ordern som vi och vårt företag så väl behöver handlar det faktiskt om att hitta en någorlunda gemensam utsida med den bransch som kunden befinner sig i. Vi brukar nämligen helst göra affärer med dem som är relativt lika oss själva.
Om man tvivlar det minsta lilla över hur man skall klä sig inför sitt kundbesök och det inte finns någon direkt uttalad klädkod håll din utsida någorlunda neutral både vad gäller färger och detaljer.
En klänning är ett bra plagg för den kan med hjälp av accessoarer lätt förvandlas till en finare klädsel inför t.ex representationsmiddagen på kvällen.
Söker ni hjälp att hitta den utsida som stödjer ert företags varumärke slå mig en signal eller maila mig så kan vi tillsammans skräddarsy en föreläsning eller workshop för ert företag. Har ni önskemål vad gäller ämnen i bloggen kommenterar i fältet nedanför eller kontakta mig försöker jag uppfylla era önskningar.
Önskar er alla en trevlig helg ifrån ett för dagen lite grådisigt Göteborg.