Måla själv

Igår gjorde jag en hastig spaning på Frölunda Torg, ett stort köpcentrum i västra Göteborg. I flera butiker börjar man nu skylta med många härliga vårplagg. Det var många vackra toppar och tunikor antingen helt i spets eller med spetsdetaljer som kombinerades med skinnjackor eller grovstickade tröjor. Materialmötet mellan det skira och feminina och det grövre och hårda skapar en härlig känsla och ett personligt intryck. Många av topparna var så transparanta att det fordrades ett linne under. Varför inte ett linne i vårens stora färg, dvs orkidé-lila eller syrenlila som jag valt att kalla den istället. De flesta butiker skyltade med nyanser av vitt, beige och blått men jag hoppas att vi kommer att få se många härliga syrenlila färger både i inrednings- som klädbutiker vad det lider. Skall ni måla möbler kan jag rekommendera Monica Lehrbacker Inredning och Design som förutom inredning  också säljer Chalk Paint. 
Önskar er alla en riktigt skön helg
 
 

 
 
 
 Bilderna kommer ifrån Pinterest
 

Accessoarer efter kroppsform

Accessoarer är perfekta när man vill klä upp sin vardagsklädsel men ett halsband kan både hjälpa och stjälpa. Ett långt halsband skapar en vertikal linje och delar av din axelbredd vilket gör att den ser mindre ut. Halsband och örhängen kan också vara mer eller mindre smickrande för din ansiktsform. Man kan orda mycket om detta men för att göra det lättfattligt och så enkelt som möjligt - tänk tvärtom. Har man ett runt ansikte bör man addera längd dvs välja ett par avlånga örhängen och ett längre halsband. Det mest klädsamma är dock om halsbandet har rundare hängen för det ger ett harmoniskt helhetsintryck. Ett avlångt ansikte däremot har redan längd och behöver addera bredd vilket händer närman väljer ett kortare halsband. Allt handlar faktiskt bara om en enda sak dvs horisontella eller vertikala linjer som finns eller som man skapar själv med hjälpa av färger, mönster och accessoarer. Längst ned hittar ni tips på ansiktsformer och halsband.
 
 
 
 
 
 
 
 
Kategori:

Yppiga former

Korsetten har haft många funktioner under historiens gång. Med hjälp av detta snörliv har kvinnor och även män kunnat förändra sina kroppsformer enligt olika tiders synsätt och krav på skönhet. Korsetten har också varit ett sätt att berätta att man tillhörde en previligierad grupp i samhället dvs den som inte behövde arbeta för sin försörjning. Var den första korsetten gjordes råder det olika meningar om den går så långt tillbaka som till antikens dagar. Korsetter som bars för flera hundra år sedan kan dock inte alls jämföras med dagens modeller. En korsett kan användas istället för en överdel tillsammans med byxor eller kjol och blir då ett häftigt festplagg. Det är nästan synd att dölja dessa vackra korsetter under en klänning så varför inte bära den ovanpå istället som man gjorde under bl.a 1600-talet. Med hjälp av korsetten skapar du en definierad midja, yppigare byst och får mer volym över höfterna. Hos Of Corset it kan ni njuta av alla dessa underbara underverk. 
Vilken av dessa modeller skulle ni välja?