Sol, vind och vatten

Det verkar som om största delen av landet haft en vacker helg. Efter en natt med några minusgrader ser det ut som om solen bestämt sig för att stanna ännu en dag. Så här ser min närmaste omgivning ut när den är som vackrast.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kanariegult och Kleinblått

Min nya hemsida är snart klar och jag är så nöjd med byråns sätt att arbeta. Jag kan hela tiden följa arbetet eftersom den ligger på en plats som bara jag och byrån kan logga in på vilket gör det lättare att se hur bilder och texter passar layoutmässigt. Det har skett mycket sedan de år jag var AD-assistent på en reklambyrå hör i Göteborg. Då jobbade med omfångsberäkning av text, förstorade och förminskade bilder i en enorm reprokamera placerad i ett mörkrum, anlitade budbilar för leverans inom Göteborg och höll tummarna för att posten inte skulle vara försenad när man sände iväg originalarbeten för annonsering i tidningar runt om i landet. Det allra värsta var att se en tidning med "betald annonsplats" om materialet kommit på avvägar. Mina erfarenheter ifrån den tiden är att alltid försöka ha framförhållning i mitt arbete. Mode fanns med även då men i form av ritade kläder istället för foton. Bland byråns kunder fanns många modebutiker och kedjor som är välkända även idag.
Det är fredag, det är lite kallt i vinden men solen skiner och det går sakta men säkert mot vår. Ser så fram emot att kunna hänga undan alla tunga vinterkläder och hänga ut förra årets vårplagg på vädring. Det är alltså dags för en riktig garderobstädning hemma hos mig. Det skall bli kul att se om jag hittar något plagg som jag glömt bort att jag hade. Min ceriseärgade kappa, som har ungefär samma nyans som kappan näst längst bort till vänster, glömmer jag dock inte.
Vad anser ni om starkt cerise, kleinblått och gul på herrkläder. Jag vet att när rosa skjortor började användas bland de s.k bratsen blev det många diskussioner om detta så det skulle vara kul att få läsa era kommentarer.
 Hoppas att det soliga och vackra vädret stannar kvar under helgen.
Må så gott och välkomna tillbaka på måndag
 
 
 
 
 
 
Bildkälla: Mitt Pinterest
 

Efter kl 18

Det finns många gamla regler om klädkoder och färger som till viss del fortfarande lever kvar. De märkligaste tycker jag är att man inte kan mixa vissa färger med varandra som t.ex mörkblått och brunt. Man kan ju fråga sig varför och vem som kommit på något så tokigt och varför sedan alla hängde på. Orange och rosa, lila och rött är andra kombination som inte heller gick för sig vare sig i inredning eller klädsel.
Har ni funderat över varför herrar inte bör bära bruna skor efter kl 18? Detta hänger ihop med den tid då det var betydligt vanligare än idag att herrar bar kostym på kvällstid. Det går alldeles utmärkt att bära vilken färg man vill tillsammans med sin kostym eller annan ledigare klädsel både innan och efter kl 18 såvida man inte har fått inbjudan till festligheter med formell klädkod. Till en formell klädsel hör alltid svarta skor.
Om ni skall köpa nya skor till våren är mitt tips att kolla färgen på er väska som ni ofta bär med er till jobbet. Det ger ett bra intryck om man inte bär alltför många nyanser på sin klädsel i affärssammanhang. Skor och väska i snarlika nyanser ser snyggt ut vare sig man har en casual stil eller ej. Det viktigaste av allt är att alla skinnskor skall vara putsade riktigt noggrannt. Smutsiga skor sänker en i övrigt oklanderlig klädsel.
 
 
 
 
 Bildkälla Men's fashion hub