Tack till alla

Ett stort tack till Hotell Lysekil för ett gott samarbete i samband med vår workshop. Att jobba i en lokal som förutom all nödvändig utrustning också har den vackraste utsikt man kan tänka sig är väldigt inspirerande. Till er som letar konferenslokal i en fascinerande miljö kan jag rekommendera Lysekil. Sänder också ett stort tack å deltagarnas vägnar till alla de butiker som delade med sig av fina specialerbjudanden. Lokala nyheter om Lysekil med omnejd hittar ni på Lysekilsposten.se
Har ni frisyr- och hårfärgningsfrågor kan ni vända er med stort förtroende till min kollega Christina Mattson, som är frisör samt färg- och stilkonsult. Jag tackar också min dotter för hjälp med foton och kollage.
Vill ni arrangera en workshop på ert arbete eller privat då vi talar om färger, personlig stil, dresscode, kroppsformer, mönster, skala och allt annat mellan hjässa och skor hjälper vi gärna till att sätta ihop ett spännande koncept. Det sägs att det är en ny storm på gång så lyssna på väderleksrapporterna.


Manliga stilikoner

Under en middagsbjudning för ett par veckor sedan började vi samtala kring personlig stil och vad det egentligen innebär. En kvinna, som jag genast kunde placera på den klassiskasidan, höll inte alls med utan sa att hon klär sig väldigt olika beroende på humör, väder och vind. Visst kan det vara så men hos de allra flesta finns det en grundstil i garderoben som man håller sig till såvida man inte är väldigt kreativt lagd. Det blev en livlig diskussion runt bordet som slutade med att jag sa till alla närvarande att om ni får 10.000:- per person till shopping vilka kläder kommer ni då tillbaka med. Dessutom skulle jag försöka mig på en gissning innan de presenterade sina fiktiva inköp och jag kan berätta att den stämde till 99%. Kvinnan tyckte att det var spännande att hennes utsida var så lättläst för mig. En man som satt mitt emot mig var också lätt att tyda eftersom han såg hur obekväm ut som helst i sin snygga kostym, skjorta och slips. Jag förstod att han föredrog bekvämligthet och om han fått välja klädsel den kvällen hade han lagt slipsen hemma. Det finns många olika saker som kan inspirera oss i vårt sätt att klä oss; konst, böcker, filmer, tv-serier, musik och dessutom alla stilikoner. Vem av dessa herrar inspirerar er? 
 

Bildkälla: Mr Porter

Vilken skall bort?

Stormen har bedarrat och det lär "bara" blåsa kuling längs ostkusten och här hos oss är det bara ca 8 m/s. Visst känner man sig liten när naturen spänner sina muskler.

Jag har ofta med bilder ifrån Ralph Lauren i min blogg eftersom jag tycker om hans design, men denna bild som jag hittade i NK:s julmagasin har jag lite svårare för. Kavajen tycker jag är hur snygg som helst och skjortan kan jag mycket väl tänka mig men slipsen hade jag kanske inte valt. Däremot blir det för mycket med alla accessaorer i silver  tillsammans med kavajens emblem. Jag kom till att tänka på barnprogrammet "Fem myror är fler än fyra elefanter" där Brasse brukade fråga Magnus "vilken skall bort". Om ni tycker som jag "vilken accessoar skall då bort". Det skulle vara så kul att höra era åsikter och jag tar också tacksamt emot andra ämnen som ni vill läsa om här i min blogg. Tusen tack på förhand för era kommentarer.