Kolla detaljerna

Imorgon har jag en stilrådgivning och då samtalar vi bl.a om vad olika detaljer, skärningar, mönster och stickningar på kläder kan ställa till med. Ibland har kunder med sig ett plagg med en ärm som den ni ser på bilden och de förstår inte varför de inte trivs i plagget. Det kan naturligtvis bero på fler olika saker som personlighet eller kroppsform men oftast har det med bysten att göra.

Om en kvinna tycker att hennes byst är lite väl stor är är fickornas placeringen mindre smickrande. Fickorna med ficklock och knappar i kontrastfärg drar uppmärksamhet till detta område och gör att bysten ser ännu större ut. Ärmlängden är heller inte den allra bästa då den skapar en horisontell linje i bysthöjd som visuellt breddar bysten. De flesta vet att vitt förstorar men det gör också starka färger som denna.
Tips: genom att sprätta bort ärmen så försvinner problemet. Är färgen för stark addera ett snyggt halsband, en scarf eller matcha med en snygg topp.Bildkälla: Gerry Weber
Kategori:

Fixa stilen

Att man inte behöver ha en väl tilltagen budget för att se snygg och välklädd ut det visar denna och andra bilder som ni hittar hos Damernas. Det bästa sättet att spara pengar är att verkligen titta igenom sin garderob och se vilka plagg man behöver shoppa för kommande säsong. Undvik också impulsköp för de hamnar oftast oanvända på en hylla i garderoben. Det är också dessa plagg som mina kunder har med sig under en stilrådgivning och som de i efterhand inte förstår varför de egentligen köpte. Låt din shopping ta lite tid så att du hinner prova kläderna i någorlunda lugn och ro i provrummet för då slipper du lägga tid och pengar på att åka tillbaka och byta.

Jag har ett dåligt samvete med prislappen kvar hängande i min egen garderob eftersom jag aldrig hann tillbaka till butiken i tid!

Santoni

Igår fick jag jobbat undan riktigt mycket pappersarbete här på kontoret, vilket alltid känns skönt. Jag är ingen pendant men när det börjar bli för mycket faktureringsunderlag, notiser, artiklar, tidningar mm på mitt skrivbord har jag svårt att koncentrera mig.
I eftermiddag väntar en grupp trevliga herrar på mig på sitt kontor inne i centrum. Vi skall ha en worskhop tillsammans och förutom en kort föreläsning skall de själva få jobba med sin personliga stil, olika klädkoder, färgval och passform. Jag kommer också att visa dessa bilder ifrån Santoni för att poängtera hur viktigt ett par välputsade skor är när det handlar om att vara välklädd. Dessutom håller skornas livslängd betydligt längre när de putsas och förvaras med skoblock.